Gemeente Wassenaar

Veelgestelde vragen

GGD Zuid-Holland organiseert bijeenkomst over bedplassen 17-09-2002

Op donderdagavond 26 september aanstaande organiseert de GGD Zuid-Holland West een voorlichtingsbijeenkomst over bedplassen. Deze bijeenkomst vindt plaats in het hoofdgebouw van de GGD Zuid-Holland West aan de Brechtzijde 1 in Zoetermeer. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

De voorlichtingsavond is bedoeld voor ouders en verzorgers van bedplassende kinderen van 6 jaar en ouder, die wonen in de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg of Wassenaar. Tijdens de bijeenkomst wordt informatie over het bedplassen gegeven en worden praktische oplossingen aangedragen om dit probleem aan te pakken. Het accent ligt op het gebruik van een plaswekker. Voor de bijeenkomst en het informatiemateriaal wordt een bijdrage van 2,50 gevraagd. Belangstellenden kunnen zich op werkdagen telefonisch aanmelden bij de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD Zuid-Holland West, tel. (079) 3430840.

Er zijn veel kinderen van 6 jaar en ouder die s nachts nog in bed plassen. Voor de kinderen kan dat heel vervelend zijn. Voor de ouders is het vaak een zorg. Kinderen (en ook de ouders) schamen zich er nogal eens voor. Bij een logeerpartij of een kamp komt het probleem vaak naar voren.

De GGD Zuid-Holland West heeft de ervaring dat ouders goed in staat zijn om hun kinderen te begeleiden in het droog worden. Tijdens de bijeenkomst worden de behandelmethoden en hulpmiddelen aangereikt en wordt verteld hoe men die op een goede manier kan toepassen.