Senter

Europees R&D-subsidieprogramma centraal tijdens internationale MKB-Technologiedagen

Aan het eind van dit jaar start het Zesde Kaderprogramma voor onderzoek en technologische ontwikkeling van de Europese Commissie. Voor het Midden- en Kleinbedrijf biedt dit Europese subsidieprogramma tal van mogelijkheden. Tijdens 'The 4th SME Technology days conference' (Vierde MKB Technologiedagen) komen deze uitgebreid aan bod. De conferentie vindt plaats op 26 en 27 september 2002 in Leeds, Engeland. Deze internationale bijeenkomst wordt georganiseerd door het Engelse Beta Technology, het Franse ANRT en het Nederlandse Senter/EG-Liaison en de Europese Commissie.

Tijdens de conferentie komen successen uit het Vijfde Kaderprogramma aan bod. MKB-ondernemers uit verschillende Europese landen presenteren hun project dat gefinancierd werd met Europese gelden. Hun ervaringen met het verkrijgen en uitvoeren van dat Europese project staat in deze presentaties echter centraal. Daarnaast geven verschillende vertegenwoordigers van de Europese Commissie informatie over de mogelijkheden van het Zesde Kaderprogramma. Belangrijke sprekers zijn EU-commissaris voor Onderzoek Philippe Busquin, de Britse staatssecretaris voor wetenschap en innovatie Lord Sainsbury of Turville, de Britse europarlementariër Linda McAvan en Knud Larsen, vertegenwoordiger van het Deense voorzitterschap van de EU.

Kosten, informatie en aanmelding

De kosten bedragen EUR 365 voor MKB'ers en EUR 485 voor niet-MKB'ers (deelname aan twee dagen en diner, conferentieboek, lunch en koffie/thee op beide dagen). Het volledige programma is vinden op www.days4smes.org. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan ook via deze site.

Senter/EG-Liaison

EG-Liaison helpt Nederlandse organisaties bij hun zoektocht naar financiële ondersteuning vanuit Brussel. Het informatiecentrum geeft informatie en advies over de Europese Kaderprogramma voor onderzoek en technologische ontwikkeling en andere subsidiemogelijkheden. Ook helpt het bij het vinden van samenwerkingspartners in Europa. De diensten van EG-Liaison zijn gratis en onafhankelijk. In Nederland is EG-Liaison hét Nationale Contactpunt van de Europese Commissie voor het Kaderprogramma. EG-Liaison is een onderdeel van Senter, een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken.



Senter