Persbericht, Rotterdam, 23-09-02

Donderdagmiddag 26 september:

Standbeeld Bep van Klaveren terug bij Hoppesteyn

Precies op de geboortedag van Bep van Klaveren keert zijn standbeeld terug naar zijn oorspronkelijke locatie bij verzorgingscentrum Hoppesteyn. Bokspromotor Aad Veerman zal het beeld daar op donderdagmiddag 26 september om 16.00 uur feestelijk onthullen. Hij doet dat in bijzijn van portefeuillehouder Antoinette Laan van Deelgemeente Kralingen-Crooswijk en tal van genodigden. In het restaurant van Hoppesteyn wordt donderdag ook een bescheiden Bep van Klaveren-tentoonstelling ingericht.
Er zijn toespraken van Aad Veerman, Antoinette Laan en Hans Abelman van het Centrum Beeldende Kunst.

De onthulling is onderdeel van de zogeheten 'Bepweek'. Hoogtepunt van die week is de negende editie van de jaarlijkse 'Bep van Klaveren Memorial'. Dit jaar wordt het boxgala op maandagavond 30 september gehouden in het Topsportcentrum naast de Kuip.

Precies tien jaar geleden, op 26 september 1992, werd het beeld van Van Klaveren voor het eerst onthuld, ook toen door Aad Veerman, samen met Theo Huizenaar. In verband met de verbouwing van Hoppesteyn heeft het beeld - gemaakt door Willem Verbon - de afgelopen paar jaar op het Schuttersveld gestaan.

Einde bericht

Noot voor de (foto)redacties:

U bent donderdag 26 september om 16.00 van harte welkom in het restaurant van Hoppesteyn (hoek Boezemsingel en Goudse Rijweg), waar rond de onthulling de toespraken worden gehouden en waar voor u een hapje en een drankje klaar staat. Uiteraard zijn Aad Veerman, Antoinette Laan en Hans Abelman ter plaatse beschikbaar voor interviews.
Voor meer informatie belt u Ron Boers van de Deelgemeente Kralingen-Crooswijk: 010-20.60.901 of 06-54.68.13.41