Erasmus Universiteit Rotterdam

26 september 2002

Oudgedienden Erasmus Universiteit in debat over het alumnibeleid

Op donderdagavond 26 september 2002 vindt op de Erasmus Universiteit Rotterdam Het Grote Alumnidebat plaats. Onder het motto Alumni kijken verder wordt met behulp van prikkelende columns, een assertief panel en een spraakmakende voorzitter een debat tot stand gebracht dat een aanzet zal geven tot een beleidsnotitie ten aanzien van het te volgen alumnibeleid van de alma mater.

Onder voorzitterschap van prof.dr. Arjo Klamer wordt met actieve deelname van panel én zaal gediscussieerd over verschillende onderwerpen die met alumnizaken te maken hebben. Er komen drie onderwerpen aan bod, allen ingeleid met een column door een alumnus van de EUR:

* Lodewijk Schmitt Jongbloed, directeur LSJMP en alumnus van de Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidskunde en Faculteit der Bedrijfskunde over de stelling "Faculteit c.q. universiteit kunnen zich moeilijk een voorstelling maken van hetgeen een alumnus van de alma mater verwacht.

* Liam Verheul, werkzaam bij KPN en alumnus van de Faculteit der Bedrijfskunde over de stelling "Een alumnus is belangrijker voor een universiteit dan een student, met andere woorden een alumnus kijkt verder."

* Peter Olsthoorn, hoofdredacteur Planet Multimedia en alumnus van de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen over de stelling "Een universiteit kan niet haar volledige potentieel benutten zonder de betrokkenheid van alumni."

Het panel bestaat uit Ineke Harms (FGG), Kysia Hekster (FHKW), Simone van Geest (FHKW), Marcel van Kleeff (FHKW/FEW), Arjan Hordijk (FEW) Lars Hooning (FRG), Norman Schreiner (FEW), Lonneke van Reeuwijk (iBMG) en Jan Vos (FHKW).

Bij de keuze van de panelleden en columnisten is vooral gelet op de mate van betrokkenheid bij de alma mater vroeger en nu. Het merendeel van de panelleden is lid geweest van (het bestuur van) een studievereniging of de Universiteitsraad. Een aantal van hen is nu lid van een alumnivereniging. Ook is geprobeerd een evenredige vertegenwoordiging van de faculteiten te bewerkstelligen.

Noot voor de pers
Alumnidebat, donderdag 26 september 2002
Tijd: 19.00 uur 23.30 uur
Plaats: Woudestein, Senaatszaal
Info: Carien van der Wal, Alumni Officier EUR,
tel. (010) 408 1815 ; e-mail: c.vanderwal@daz.eur.nl of Xandra Nibbeling, tel. (010) 408 8537,
e-mail: nibbeling@bmg.eur.nl