KPN NV


Vision Networks verkoopt kabelactiviteiten in Polen

26 september 2002
Nummer 062p

Vision Networks N.V., de kabeltelevisiemaatschappij waarin de kabelactiviteiten van KPN waren ondergebracht en die in 1997 onafhankelijk werd, heeft vandaag een overeenkomst gesloten voor de verkoop van Vision Networks Polen Holding BV (een 100%-dochter) aan een consortium geleid door 3TS Venture Partners A.G. Het consortium bestaat verder uit Technologieholding Central and Eastern European Fund N.V., Technologieholding Central and Eastern European Parallelfund B.V., Nova Polonia Private Equity Fund LLC, Nederlandse Financieringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden N.V. en Innova/98 LLC.

Vision Networks Polen Holding BV is eigenaar van Slaska Telewizja Kablowa Sp. z o.o., de tweede kabeltelevisie-exploitant in Opper-Silezië. Voor de verkoop is goedkeuring vereist van de Poolse mededingingsautoriteit.

Met deze transactie heeft KPN al zijn kabelactiviteiten verkocht. De kabelbelangen in Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn reeds afgestoten en KPN wacht nog op definitieve goedkeuring van de Tsjechische mededingingsautoriteit voordat ook de verkoop van de kabelbelangen in Tsjechië kan worden afgerond.


Noot voor de redactie (

KPN NV