Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

26 september 2002

Order wolkenkrabber 'Skyper' in Frankfurt: 35 miljoen euro

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft van Deka Immobilien Investment GmbH opdracht ontvangen voor de inrichting van de complete technische infrastructuur in de nieuw te bouwen 155 meter hoge kantoortoren 'Skyper' in het centrum van Frankfurt. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van circa 35 miljoen euro.

In Duitsland is Imtech de leidende grote multidisciplinaire technische dienstverlener met landelijke dekking. Tegelijkertijd neemt in Duitsland de vraag naar het vanuit één aanspreekpunt aanbieden van alle technische oplossingen in gebouwen en de industrie toe. Dit maakt dat Imtech over een goede positie in de markt voor grote(re) utilitaire gebouwen beschikt. Veelal heeft Imtech als Total Contractor ('Generalunternehmer') en System Integrator de verantwoordelijkheid voor alle technische oplossingen.

In het project 'Skyper', een beeldbepalend gebouw in het centrum van Frankfurt is Imtech verantwoordelijk voor de inrichting van de complete technische infrastructuur: data- en telecommunicatie, volledige stroomvoorziening, elektrotechniek, lucht- en klimaattechnologie, meet- en regeltechniek, gebouwbeheersing, energiebeheer en (brand)beveiliging, inclusief alle daarbijbehorende ICT-oplossingen.

In het gebouw worden diverse geavanceerde technische oplossingen aangebracht, waaronder warmte- en koudeopslag voor optimaal energieverbruik. Het gebouw voldoet tevens aan de nieuwste LON-technologie (LonWorks Network Operating System), waarbij alle technische oplossingen zijn uitgerust met een standaardchip, waarmee geïntegreerde controle, bediening en interactie vanaf een willekeurig informatiepunt in het aan te leggen communicatienetwerk kan plaatsvinden. In totaal worden 12.000 informatiepunten aangelegd. Aan geïntegreerde veiligheid (cameratoezicht, gebouwbeheersing, brandbeveiliging, ontruimingssysteem, omroepinstallaties etc.) wordt speciale aandacht gegeven.

Het project wordt uitgevoerd door Imtech Deutschland, regio Midden en wordt eind 2004 opgeleverd.