TROJAN TECHNOLOGIES INC.

Trojan Technologies haalt 3,8 miljoen dollar contract binnen

Trojan Technologies haalt 3,8 miljoen dollar contract binnen voor de levering van een UV-desinfectie-installatie aan drinkwaterbedrijf van Rotterdam

London, Ontario, Canada Trojan Technologies Inc. (TSX:TUV) heeft vandaag bekend gemaakt dat zij geselecteerd zijn om hun ultraviolet (UV) waterdesinfectiesysteem aan drinkwaterbedrijf Rotterdam te leveren.

Het contract, geschat op 3,8 miljoen Euro, werd gegund door Waterbedrijf Europoort (WBE). De UV-drinkwaterinstallatie zal de grootste in Europa zijn met een capaciteit van 468.000 m3 water per dag.

We hebben Trojan gekozen, vanwege hun uitgebreide ervaring en uitstekende reputatie op dit gebied. Onderzoek en wetenschap vormt de grondslag van Trojan en hun technologie is onafhankelijk gevalideerd. Voor een project op deze schaal wilden we het allerbeste, zei Paul Oostdam, projectleider bij WBE.

De systemen van Trojan inactiveren op effectieve wijze in water levende pathogene micro-organismen zoals E.coli, Giardia en Cryptosporidium.

Na een periode van onderzoek op proefinstallatieschaal zal het complete systeem in 2004 bij het drinkwaterbedrijf Berenplaat van WBE geïnstalleerd worden. Het bedrijf voorziet meer dan 1,5 miljoen mensen in Rotterdam en omgeving van drinkwater. Het ruwe water wordt aan de Maas onttrokken en in drie bekkens opgeslagen alvorens te worden gezuiverd.

Dit is het tweede grote contract dat Trojan in Nederland heeft binnengehaald. Het bedrijf werkt ook samen met NV PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland (PWN) bij de ontwikkeling van de zuivering voor een van hun productiebedrijvan in Noord-Holland. PWN zal een geavanceerd oxidatieproces gaan gebruiken dat gebaseerd is op UV-technologie om zowel organische microverontreinigingen te elimineren als pathogene mirco-organismen te inactiveren.

Allan Bulckaert, president-directeur van Trojan, verklaarde dat door deze grote projecten steeds meer belangstelling voor onze technologie wordt gewekt, met name in Europa waar waterleidingbedrijven nieuwe oplossingen zoeken om te voldoen aan de drinkwaternormen van de EU.

Op dit moment gebruiken meer dan 200 installaties in Europa de systemen van Trojan om bescherming te bieden tegen micro-organismen in stedelijk drinkwater. Trojan, met kantoren in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Noorwegen, Frankrijk en Spanje, is steeds sterker vertegenwoordigd in deze markt.

Ook in Noord-Amerika heeft Trojan de laatste maanden substantiële contracten binnengehaald. Trojan kon bijvoorbeeld kortgeleden bekendmaken dat zij gekozen is om de UV-systemen te leveren voor de grootste UV-drinkwaterinstallatie in de wereld, welke door de stad Seattle gebouwd gaat worden . Het bedrijf zal tot 680.000 m3 water per dag zuiveren en gaat 1,3 miljoen mensen van drinkwater voorzien.

Trojan ontwerpt, vervaardigt en verkoopt UV-systemen voor waterzuiverings- en drinkwaterbedrijven, evenals voor de industriële, commerciële en privé-doeleinden. Het bedrijf levert ook UV-zuiveringssystemen om schadelijke organische verontreinigingen in het water om te zetten. Het hoofdkantoor staat in London, Ontario, Canada. De aandelen staan genoteerd op de Toronto Stock Exchange (beurscode TUV).

Trojan Technologies Inc.
London, Ontario,Canada
Contactpersoon: Diana Cunningham

+1 (519) 457-3400 toestel 2214


PR POST
Toronto, Ontario, Canada
Contactpersoon: Robert Stephens

+1 (416) 777-0368


Trojan Technologies
Den Haag, Nederland
Contactpersoon: Henk Provoost
+31 70 391 3020

26 sep 02 09:13