Fontys


donderdag 26 september 2002

Nieuwe directeur bij Fontys Lerarenopleiding Sittard

De Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen heeft drs. André Nijsen benoemd tot directeur van Fontys Lerarenopleiding Sittard. André Nijsen was tot voor kort coördinator van de Afdeling Mens en Maatschappijvakken bij de Fontys Lerarenopleiding in Tilburg. Deze benoeming is onderdeel van het Fontys mobiliteitsbeleid.

André Nijsen behaalde in 1993 zijn doctoraal Economische Geografie met specialisatie marketing en beleid voor toeristische organisaties en gebieden. Eerder behaalde hij zijn lerarendiploma eerste en tweede graad aardrijkskunde. Als docent werkte hij begin jaren negentig in het speciaal onderwijs en was verbonden aan de Hogeschool voor Toerisme en Verkeer. Sinds 1994 is hij werkzaam bij de rechtsvoorgangers van Fontys in de educatieve sector. Hij was hogeschooldocent bij de opleidingen aardrijkskunde en heeft met name de specialisatie toerisme en recreatie voor de beroeps- en volwasseneneducatiesector en het bedrijfsleven ontwikkeld. Een andere taak die hij heeft vervuld was het internationaliseren van de opleidingen die hij afgelopen twee jaar heeft aangestuurd. Zodoende organiseerde en begeleidde hij diverse educatieve reizen door Azië voor studenten en docenten. Daarbij stond het onderwijs in het te bezoeken land, naast de voornaamste geografische attracties en maatschappelijke ontwikkelingen centraal. Tot voor kort was Nijsen coördinator van de Afdeling Mens en Maatschappijvakken bij de Fontys Lerarenopleiding in Tilburg.

Nijsen ziet het als zijn voornaamste uitdaging een kwalitatief hoog aangeschreven moderne hogeschool te leiden in samenspraak met docenten en studenten van de Sittardse lerarenopleiding. Deze hogeschool zal inspelen op de mogelijkheden die zich in de regio voordoen waardoor het onderwijsaanbod zich kan verbreden en de studentenaantallen toenemen. Vanaf welke datum Nijsen zijn functie als directeur zal gaan vervullen is nog niet bekend, dit zal in overleg worden vastgesteld.

Jan Houben, lid van de Raad van Bestuur met personeel in portefeuille, is tevreden over deze nieuwe benoeming: André Nijsen is een jonge dynamische manager van 38 jaar: hij past helemaal in de nieuwe visie op onderwijs zoals die in Sittard is ontwikkeld en vorm heeft gekregen in het pas geopende gebouw, waarvan Nijsen ook beheerder wordt. Daarnaast zal hij zich snel in Sittard thuis voelen, als geboren Limburger kent Nijsen de Limburgse cultuur en mentaliteit van huis uit.

Het Fontys mobiliteitsbeleid - ingevoerd in 2000 tijdens het reorganisatieproces genaamd Winterlied- houdt in dat elke vier tot vijf jaar een deel van het Fontys management in nieuwe functies wordt geplaatst. In de periode tussen juni en oktober 2002 zullen volgens de huidige planning een tiental managers van functie veranderen.