---
EMC verwerft Prisa Networks en gaat door met automatisering opslagnetwerken

---

Nieuwegein, 26/09/2002

EMC, wereldwijd marktleider in netwerken voor informatie-opslag, heeft Prisa Networks overgenomen. Prisa Networks is een leverancier van beheersoftware voor kleine en middelgrote opslagnetwerken. Het bedrijf had al een OEM-overeenkomst met Dell die zich richtte op het groeiend marktsegment van kleinere opslagnetwerken. De overnameprijs bedroeg ongeveer 20 miljoen dollar.

Prisa Networks uit het Californische San Diego is het achtste softwarebedrijf dat EMC in drie jaar aankoopt. "Prisa's software-assortiment sluit perfect aan bij EMC's AutoIS strategie en maakt het ons mogelijk beheerproducten op instapniveau onder Windows aan te bieden. De combinatie van Prisa's beheersoftware met onze full fibre CLARiiON-systemen biedt de meest schaalbare en makkelijk te beheren opslaginfrastructuur in het middensegment," zegt Erez Ofer, EMC's vice-president Open Software Operations.

EMC zal de software van Prisa in eerste instantie aanbieden via de bestaande OEM-overeenkomsten. Nadien zullen de open softwareproducten ook gecommercialiseerd worden via EMC's partners en de eigen verkoopteams. Voor gebruikers van DellEMC-systemen zorgen de bestaande contacten tussen Dell en Prisa voor een snelle implementatie van de nieuwe technologie. Het managementteam van Prisa en de meer dan 60 medewerkers blijven vanuit San Diego werken als een onderdeel van EMC's 'Open Software'- afdeling.

Prisa's productlijn omvat VisualSAN Network Manager dat heterogene opslagsystemen in kaart brengt; VisualSAN Configuration Manager dat snel problemen in een opslagnetwerk visualiseert en afzondert; VisualSAN Performance Manager die de prestaties van het netwerk controleert en VisualSAN Remote Support Suite waarmee opslagnetwerken op afstand onderhouden kunnen worden.

---
END

---
Over EMC - "Where information lives" - NYSE:EMC Als belangrijkste producent van systemen, software, netwerken en diensten voor de opslag van informatie, levert EMC de informatie-infrastructuur van de nieuwe economie.
Meer info op http://www.emc2.nl en http://emc.com EMC Nederland, Kathleen de Bondt , Edisonbaan 14 B, 3439 MN Nieuwegein, tel.: 030 630 5000,
fax: 030 630 5399, e-mail: debondt_kathleen@emc.com Nadere informatie voor de redactie:
NewsEngine PR, Ineke Tiesinga, tel. 020 567 2170 of e-mail: ineke.tiesinga@newsenginepr.com
Ref.:EMC0124-DD0A6