FOSTER PARENTS PLAN

Bill en Hilary Clinton begaan met kinderen in Afrika

Amsterdam, 26 september 2002. Senator Hillary Rodham Clinton en (oud)President Bill Clinton zijn sinds vorige week sponsors van twee kinderen in Afrika. Zo kondigde Plan Amerika, een zuster-organisatie van (Foster Parents) Plan Nederland gisteren aan.

Het echtpaar Clinton heeft het Afrikaanse continent vele malen bezocht en is erg begaan met het lot van kinderen in Afrika. Zij gaan twee Plan-kinderen sponsoren, één in Tanzania en één in Oeganda. Naast Plan Amerika zijn ook andere organisaties al lange tijd van de steun van het echtpaar verzekerd.

Plan Amerika is verheugd 'het is ons een groot genoegen om de correspondentie tussen de Clintons en de kinderen te faciliteren. We weten dat elk nieuws met een enorm enthousiasme zal worden verwelkomd,' aldus de opgetogen directeur van Plan Amerika, Sam Worthington.

Plan Nederland hoopt dat de steun van het echtpaar Clinton ook helpt de nijpende voedselproblematiek in Afrika hoger op de publieke agenda te zetten. In zuidelijk Afrika dreigt de hongersnood nóg erger te worden dan de ramp in Somalië in 1991.

Plan Nederland
Plan Nederland is een kindgerichte ontwikkelingsorganisatie met activiteiten in 45 programmalanden. De primaire doelstelling van Plan Nederland is het realiseren van een structurele verbetering van de levensomstandigheden van kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. Plan Nederland voert programma's en projecten uit in de directe leefomgeving van kinderen. Plan Nederland is lid van de koepelorganisatie Plan International. Teneinde haar internationale herkenbaarheid en zichtbaarheid te vergroten heeft Foster Parents Plan Nederland besloten haar naam te veranderen in Plan Nederland.


--------------------- EINDE PERSBERICHT ---------------------