Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-09-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Autokrakers aangehouden

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een autokraker aangehouden.

Omstreeks 03.00 uur werd door een getuige gezien dat er werd ingebroken in een auto welke stond geparkeerd aan t Goylaan. De politie ging op onderzoek uit en trof een 24-jarige man uit Utrecht rennend aan. De man werd klemgereden en aangehouden. In zijn jas had hij een autoradio en een schroevendraaier zitten. De man wilde niets verklaren en gaf aan dat hij alleen maar wilde slapen. Hij is ingesloten voor verhoor.

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een autokraker aangehouden.

Omstreeks 01.00 uur zagen getuigen een man een parkeergarage aan de Rijnkade inlopen en hoorde kort hierop een harde knal. Direct hierna rende een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats weg met een navigatiesysteem in zijn hand. De politie werd gewaarschuwd en kon de man in de omgeving aanhouden en insluiten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat er in een auto was ingebroken.

UTRECHT- Op woensdagavond werd door buurtbewoners een autoinbreker aangehouden.

Omstreeks 20.00 uur zag een buurtbewoner dat een onbekende man in de auto zat van een buurbewoner. De auto stond geparkeerd op de Mr.Tripkade. De buurtbewoner waarschuwde snel een andere buurtbewoner en de autoinbreker, 35 jaar uit Utrecht, kon worden vastgepakt. De Utrechter pleegde verzet maar kon toch in bedwang worden gehouden. Door de gewaarschuwde politie werd de man aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Meisje ernstig gewond

UTRECHT- Op woensdagmiddag raakte een meisje ernstig gewond na een aanrijding.

Het 6-jarige meisje liep omstreeks 17.30 uur over de Lessinglaan ter hoogte van de Spinozaburg. Ze liep hier met een stel andere kinderen en volwassenen. Op een gegeven moment stak het meisje uit Utrecht over en werd ze aangereden door een 33-jarige automobilist uit Almere buiten. Door de aanrijding liep het meisje ernstig hoofdletsel op en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

De politie heeft de aanrijding in onderzoek en verzoekt getuigen die nog niet zijn gehoord door de politie contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo;0900-8844.

Verkeerscontroles

VLEUTEN/DE MEERN- Op woensdagmiddag en avond werd een grote bromfiets controle gehouden op de Wilhelminalaan en de Meerndijk. In totaal werden 36 bromfietsen gecontroleerd en werden 41 bekeuringen uitgereikt. De bekeuringen werden o.a. uitgereikt voor; te groot vermogen, onverzekerd rijden, rijden zonder helm en het rijden zonder gele plaat. Twee uitlaten maakten teveel lawaai en werden gedemonteerd.

Op de Kardinaal de Jonghweg werd woensdagochtend een verkeerscontrole gehouden van 07.40 tot 08.40 uur. In totaal kregen 16 automobilisten een bekeuring voor het onjuist voorsorteren of het rijden door rood licht.

Ruzie om parkeerplek

UTRECHT- Op woensdagmiddag kreeg een automobiliste klappen van een andere vrouw na een verkeersgeschil.

Omstreeks 15.00 uur reed de 42-jarige automobiliste uit Utrecht een parkeervak in gelegen aan het Van Starkenborghof en stapte vervolgens uit. Direct hierop kwam een nog onbekende vrouw op de Utrechter aflopen en begon de vrouw uit te schelden en vertelde dat zij stond te wachten voor deze plek. Direct hierop kreeg de 42-jarige een aantal klappen in het gezicht en onbekende vrouw reed vervolgens weg in haar paarse auto.

De vrouw deed aangifte van mishandeling en de politie onderzoekt de zaak.