Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-09-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Brandend geflitst

WOERDEN In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 september werd een politie-auto geflitst door een brandende flitspaal.

Even na middernacht kreeg de politie de melding dat op het Rietveld een flitspaal door mannen met een slijptol werd vernield. Terwijl de politie aanrijdend was, kwam de melding binnen dat de paal inmiddels in de brand stond en dat de daders in een auto weg waren gereden in de richting van Driebruggen.

De politiemensen reden daarop met hoge snelheid langs de brandende flitskast om achter de verdachten aan te gaan. De flitskast liet zich echter niet kennen en zette de te snel rijdende politieauto toch op de foto.

In Driebruggen zagen de politiemensen de auto rijden en zagen twee mannen op de Bruggemeesterstraat uit de auto stappen. De kleding van de mannen rook naar benzine en in hun auto werd een aggregaat en o.a. een slijptol en boormachine aangetroffen. De mannen, 21 jaar en 25 jaar oud en afkomstig uit Woerden en Wilnis, werden aangehouden en het gereedschap werd in beslag genomen.

De 21-jarige verdachte verklaarde de kast te hebben vernield omdat hij de voorgaande dag met een snelheid van ongeveer 120 km/u geflitst was, terwijl daar een maximumsnelheid van 60 km/u geldt. De verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.

Verkeerscontroles

MIJDRECHT / WOERDEN / ABCOUDE De politie heeft op woensdag 25 september op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

In de ochtenduren werd een controle op het Hofland in Mijdrecht uitgevoerd. Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij zijn rijbewijs niet kon tonen, zes omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel.

Op de s-Gravensloot in Woerden werd tussen 08.00 uur en 09.00 uur gecontroleerd. Acht bekeuringen werden uitgedeeld voor het negeren van de geslotenverklaring en één voor het niet dragen van de autogordel.

Bij een controle op het Stationsplein-zuid in Woerden werden tussen 09.00 uur en 10.00 uur twee bekeuringen uitgeschreven: één voor het niet dragen van een helm op een bromfiets en één voor het parkeren in een bocht.

Van 11.30 uur tot 12.30 uur werd gecontroleerd op de Hollandbaan in Woerden. Acht bestuurders werden bekeurd omdat zij geen autogordel droegen en drie omdat zij hun rijbewijs niet bij zich hadden.

In de middaguren werd op de Burgemeester des Tombesweg in Abcoude gecontroleerd. Hier werden in totaal tien bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen en niet juist bevestigde losbreekreminrichting van een aanhangwagen.

Van 17.00 uur tot 18.00 uur werd op de Leidsestraatweg in Woerden op de geslotenverklaring gecontroleerd. Vier fietsers werden bekeurd voor het negeren van de geslotenverklaring.

Bromfietser onderuit

MAARSSEN Op woensdag 25 september is een bromfietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

Rond 08.40 uur reed een 41-jarige automobiliste uit Maarssen op de Fazantenkamp een uitrit uit. Daarbij zag zij een haar van links naderende bromfietser (leeftijd onbekend) uit Vleuten over het hoofd. De bromfietser remde hard, waardoor zijn voorwiel blokkeerde en hij onderuit ging. Vervolgens gleed hij tegen de auto aan.

Een toevallig passerende huisarts verleende eerste hulp. De jongen werd tevens door het personeel van een ambulance onderzocht. Zij constateerden dat hij een kneuzing in zijn bovenbeen had opgelopen, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De bromfiets raakte zwaar beschadigd, de auto liep licht schade op.

Auto onder vrachtwagen

BREUKELEN In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 september is een automobilist die onder invloed van alcohol verkeerde gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen.

Rond 00.35 uur reden een 30-jarige automobilist uit Amsterdam en een 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit Barendrecht met zijn trekker met oplegger over de Rijksweg A2, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van Amsterdam. De vrachtwagen reed met een snelheid van ongeveer 80 km/u en de auto 140 km/u. De automobilist zag de voor hem rijdende vrachtwagen te laat en botste tegen de achterzijde van de oplegger. Door de kracht van de aanrijding kwam de auto onder de achterzijde van de oplegger terecht.

De automobilist liep bij de aanrijding lichte verwondingen aan zijn benen en handen op. Hij werd daarvoor ter plaatse door het personeel van een ambulance behandeld, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Bij het opnemen van de aanrijding bemerkten de politiemensen dat de automobilist naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij
1,6 promille, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De man zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.