Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 26/9/2002
Auteur: Rob Luijten

Gestolen bromfiets

TILBURG Bij een controle van een bromfietser op de Piusstraat in Tilburg, woensdagmiddag om 16.20 uur, bleek dat zijn bromfiets als gestolen te boek stond. Toen de personalia van de bestuurder vervolgens werd nagetrokken kwamen de agenten er achter dat de 23 jarige verdachte ook nog een boete van 102 Euro open had staan. Hij werd aangehouden.

Winkeldiefstallen

TILBURG Een beveiligingsbeambte heeft woensdagmiddag om 16.40 uur een 48 jarige Tilburgse aangehouden die met een elektronische orgenizer de winkel uit liep zonder te betalen. De vrouw werd aan de politie overgedragen. Het gestolen goed, dat een waarde heeft van 20,39 Euro, werd teruggegeven. De vrouw kreeg een dagvaarding.

Ook aan de Heyhoefpromenade werd rond 16.40 uur een winkeldief aangehouden. Daar zag personeel van een supermarkt dat een 57 jarige Tilburgse twee tubes haargel in haar zakken stak en langs de kassas liep zonder deze te betalen. Ook deze vrouw kreeg op het politiebureau een dagvaarding voor haar terechtzitting mee.

Oplichting

TILBURG Aan de Bachlaan in Tilburg bleek gisteren in de late middag een oplichter actief die zich uitgeeft voor een medewerker van een stomerij. De man belde aan bij een oudere dame en vertelde kleding voor een afwezige buurtvrouw achter te willen laten. Het verzoek was de rekening (12,10 Euro) namens de buurvrouw te betalen. Dit deed de vrouw, maar later bleek dat onder de stomerijzak waardeloze kleding zat die niet van de buurvrouw was.

Gewond door balletjes pistool

TILBURG - Een 11 jarige jongen raakte woensdag om 18.30 uur licht gewond onder zijn oog toen hij vanaf een dakterras met een z.g.n. balletjespistool werd beschoten. De jongen fietste langs een woning in de Leekstraat toen hij werd beschoten door een als cowboy verkleedde jongen. Het schot uit het nepwapen raakte hem vlak onder zijn ook en veroorzaakte een verwonding. De gewaarschuwde politie nam het nepvuurwapen korte tijd later in beslag. Volgens de 14 jarige zoon des huizen zou een vriendje van hem het schot hebben gelost.

Snelheidscontrole

HILVARENBEEK Aan de Esbeekseweg in Hilvarenbeek werd woensdagavond tussen 19.00 en 20.30 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal overtraden 10 voertuigen de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 128 km/u. De bestuurders krijgen een acceptgiro thuisgestuurd.

Greep in kassa van cafetaria

TILBURG Een nog onbekende man heeft woensdagavond rond de klok van 23.30 uur een greep gedaan in de kassa van een cafetaria aan de Heyhoefpromenade in Tilburg. De negroïde man met een leeftijd van ongeveer 24 jaar, had in de zaak een halve haan besteld. Toen hij deze moest afrekenen werd de kassa geopend. Prompt graaide de man met beide handen in de kassalade. Toen de 15 jarige kassahulp dit wilde voorkomen door de kassalade vast te grijpen kreeg zij van de dader het dreigement te horen dat ze zou worden neergeknald. Een wapen werd daarbij echter niet getoond. De dader, die een baseball pet en een driekwart stoffen jas droeg, ging er met een nog onbekende buit aan contanten van door.

Gestolen auto aangetroffen

TILBURG De politie trof woensdagavond om 23.45 uur aan de Bos en beemdweg een gestolen auto aan. De VW golf stationcar stond daar zonder kentekenplaten en had rondom aanrijdingschade. Bij het natrekken van het voertuig bleek dat deze in Roosendaal was gestolen tijdens een inbraak in een garage.

Man aangehouden na mishandeling

TILBURG Omdat hij kort daarvoor zijn vrouw binnenshuis had mishandeld wilde agenten een 43 jarige man in zijn woning aanhouden. De verdachte pleegde daarbij echter zo veel verzet dat er een politiehond aan te pas moest komen om hem onder bedwang te krijgen. Hij werd daarbij door de hond gebeten en uiteindelijk werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. De mishandelde vrouw, die vóór de aanhouding had medegedeeld aangifte te willen doen tegen haar man, trok vervolgens alsnog haar aangifte in. De man krijgt wel een proces-verbaal voor het mishandelen van een ambtenaar in functie en het plegen van verzet tegen zijn aanhouding. Ook bleek dat de man nog een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden open had staan.

Man aangehouden na mishandeling chef

TILBURG Een 39 jarige Tilburger werd afgelopen nacht, rond de klok van 02.00 uur aangehouden omdat hij kort daarvoor zijn chef met vuistslagen had mishandeld. De mannen kregen op het werk in een Bakkerij aan de Ringbaan Noord woorden over de werkhouding van de verdachte. Deze werknemer ging daarop door het lint en sloeg op zijn chef in. Deze deed aangifte van de mishandeling waarop de verdachte werd aangehouden. Ook bleek bij die aanhouding dat de verdachte nog verschillende boetes open had staan. De man kreeg een dagvaarding voor zijn terechtzitting mee naar huis.

Gewond na val van bromfiets

TILBURG Om nog onduidelijke rede kwam een 21 jarige bromfietser vanmorgen om 06.00 uur ten val in de Molenstraat. Bij de val beschadigde hij een geparkeerde auto en een aldaar gestalde fiets. Nog vervelender voor de onfortuinlijke bromfietser was het feit dat ook zijn pols bij deze val brak. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis.