Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave donderdag 26 september 2002

* SNELHEIDSCONTROLE
De politie van het district De Noordhoek heeft woensdagmiddag, tussen half twee en drie uur, een snelheidscontrole gehouden op de G.K. van Hogendorpweg. Er werd gecontroleerd vanaf het Van Limburg Stirumplein in de richting van de Doenkade. In totaal passeerden 150 voertuigen de controleplaats, 43 automobilisten overschreden de limiet van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km per uur. De gecontroleerde voertuigen werden staande gehouden.


* AANRIJDING MET LETSEL
BERKEL EN RODENRIJS - Woensdagmiddag omstreeks half zes vond er in de Irislaan een aanrijding plaats tussen een 60-jarige automobilist en een 15-jarige fietster, beide afkomstig uit Berkel en Rodenrijs. Hierbij raakte het 15-jarige meisje gewond. Het meisje reed via het trottoir naar de Irislaan en reed bij het oversteken tegen de rechterzijkant van de auto aan. Het slachtoffertje werd door GGD-personeel overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis. Daar werd geconstateerd dat ze een gebroken sleutelbeen had opgelopen.


* RADARSNELHEIDSCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie hield woensdagavond tussen half acht en kwart voor negen op de Schieweg een radarsnelheidscontrole. Van de in totaal 405 passerende automobilisten namen er 38 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur.


* POLITIEMAN BESCHOTEN
In de nacht van woensdag op donderdag rond het middernachtelijk uur werd er in de Schonebergerweg bij een coffeeshop op een politieman geschoten. De politie had een melding gekregen van een inbraak in een coffeeshop. Toen zij ter plaatse kwam en een politieman uit de surveillanceauto stapte, werd vrijwel direct het vuur op hem geopend door een man die voor de coffeeshop stond. De politieman werd niet geraakt. De politieman schoot terug, waarna de schutter er te voet vandoor ging. Hij werd nog achtervolgd, maar kon niet worden aangehouden. Voor de deur van de coffeeshop lag een gewonde man. De man had een gebroken been en werd naar het EMC overgebracht. Ook reden er twee auto's weg vanaf de coffeeshop. De inzittenden van deze auto's konden later op respectievelijk de Spanjaardstraat en de rijksweg A15 worden aangehouden. Het Arrestatieteam werd ingeschakeld om de coffeeshop te onderzoeken en de aanwezigen aan te houden. In totaal werden er vanwege dit incident één 59-jarige vrouw uit Rotterdam en elf mannen in de leeftijd van 21 tot 54-jaar, afkomstig uit Rotterdam en zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Alle arrestanten werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in naar de achtergronden van deze gebeurtenis.


* SEPTEMBER OFFENSIEF - HONDERDENVIJFENTACHTIG PERSONEN AANGEHOUDEN

zie ook persberichten 5-09-2002/1 - 6-09-2002/1 - 8-09-2002/1 Politie, justitie en gemeentelijke diensten zijn vanaf begin september bezig met het 'septemberoffensief' om de overlast, gebruik en handel in verdovende middelen nog forser aan te pakken. Het doelloos verblijven, openlijk gebruik van verdovende middelen, het dealen op straat en de overlast hierdoor, is onacceptabel. De politie zet 30 tot 100 mensen extra in op diverse plaatsen in het centrum en het westelijk stadsdeel van Rotterdam, met name rondom het Centraal Station, de West-Kruiskade en omgeving, het station Blaak en omgeving, de Nieuwe Binnenweg, Spangen, Marconiplein, Keileweg en de Kop van de Mathenesserweg. De precieze inzet hangt af van de geplande acties. Vanaf 4 september tot 24 september werden tijdens acties in totaal 185 personen aangehouden, onder wie 37 dealers en 78 bezitters van verdovende middelen. De overige 70 arrestanten werden aangehouden op grond van onder andere de Wet Wapens en Munitie, openlijk gebruik van verdovende middelen en/of alcohol, bedelen en hinderlijk gedrag en executie van een vonnis. 28 personen kregen een verblijfsontzegging. Er werden zo'n 250 gebruikershoeveelheden heroïne/cocaïne in beslag genomen alsmede een geldbedrag van ruim 4000 Euro. In het kader van de APV werden 192 processen-verbaal uitgeschreven en 69 oproepingen voor een terechtzitting uitgedeeld. (Tijdens een korte actie dinsdagavond werden 3 samenwerkende dealers aangehouden. Hun auto, een BMW werd in beslag genomen, alsmede 4 gram heroïne/cocaïne en een geldbedrag van 500 Euro. Ook werden twee vuurwapens met munitie in beslag genomen).


* SLACHTOFFER DODELIJKE SCHIETPARTIJ GEIDENTIFICEERD.

De man die in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven kwam bij een schietpartij in een bar aan het Weena is geïdentificeerd. Het gaat om een 29-jarige Rotterdammer. Bij de schietpartij, omstreeks twee uur de afgelopen nacht, raakten nog twee mensen gewond. Een 34-jarige Rotterdammer liep ernstig letsel op en een 30-jarige vrouw uit Rotterdam werd in een voet geraakt. Beiden zijn naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. De toestand van de ernstig gewonde man is inmiddels stabiel. Er is vandaag een Recherche Assistentie Groep (RAG) geformeerd van zeventien rechercheurs. Zij stellen een onderzoek naar de daders van de schietpartij en de achtergronden die daarbij een rol hebben gespeeld.