Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 26-09-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Easy Rider controles
ALMERE Bij een Easy Rider controle op het Pedersenpad zijn woensdagmiddag tussen 15.00 en 16.45 uur 18 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Er zijn bij de controle 15 bekeuringen uitgedeeld; voor het overschrijden van de constructiesnelheid (10x), het ontbreken van gele platen (3x), het niet dragen van de helm (1x) en het ontbreken van een certificaat (1x).
Aan de Bartokweg is woensdagmiddag tussen 12.00 en 21.30 uur eveneens een Easy Rider controle gehouden. In totaal zijn 48 bromfietsen gecontroleerd, waarvan er 26 helemaal in orde waren. De overigen kregen een bekeuring voor het overschrijden van de constructiesnelheid (20x), het niet dragen van de helm (3x), het niet bezitten van een verzekering (1x), certificaat (4x) of oranje / gele platen (2x). Gedurende deze controle werd op de Dokkumlaan een 19-jarige bromfietser uit Almere aangehouden, die op een gestolen bromfiets reed. Het voertuig is in beslag genomen, de jongen is voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Aanhoudingen na ruzie
LELYSTAD Een 48-jarige man uit Dronten en een 36-jarige man uit Lelystad zijn woensdagmiddag aangehouden na een ruzie in een bouwmarkt aan de Zuiderpoort. Beide mannen gingen met elkaar op de vuist omdat bij het inparkeren de een de ander zou hinderen. Daarop stapten beide bestuurders uit, scholden op elkaar en beschadigden elkaars auto, waarna een handgemeen ontstond. Ze wilden beiden aangifte doen en zijn allebei aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Rijbewijs ingenomen
DRONTEN Surveillerende agenten hebben woensdagavond een 45-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden op de Dronterweg wegens het overtreden van de maximum snelheid. Na het passeren van de flitspaal ter hoogte van de Lisdoddeweg verhoogde de man zijn snelheid van de toegestane 80 km/uur naar 140 km/uur (132 km/uur na ijking). Zijn rijbewijs is ingenomen.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD Op de Gordiaandreef is woensdagmiddag een 35-jarige automobilist uit Lelystad gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed achter een 51-jarige automobiliste uit Wilhelminaoord en remde te laat af toen zij op de kruising met de Zuigerplasdreef wachtte. De 35-jarige is per GGD-ambulance voor onderzoek meegenomen naar het Zuiderzeeziekenhuis. De vrouw bleek na onderzoek ter plaatse ongedeerd.

Brand in woning
URK In een woning aan de Harderbank is woensdagavond brand ontstaan. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Mogelijk is de brand ontstaan door een brandende kaars. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brand. Een kat, die nog in de woning aanwezig was, is in veiligheid gebracht. Niemand raakte gewond.