Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 26-09-2002
Donderdagochtend 26 september 2002
Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Alcohol gebruikt
MEPPEL Woensdagnacht tegen 2.30 controleerde de politie een 38-jarige vrouw uit Meppel. Ze reed met haar auto zonder verlichting over de Eendrachtstraat. Ze bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest scoorde ze 460, en kreeg een snelrechtdagvaarding.

Auto-inbraak
HOOGEVEEN Woensdagnacht rond 3.30 uur ontdekte een 22-jarige vrouw uit Pesse dat haar auto in de Rozenstraat was opengebroken. Een zijruit was vernield, en haar tas met portemonnee en autopapieren eruit gehaald.

Winkeldieven opgepakt
ASSEN Woensdagmiddag is een 37-jarige man uit Oude Pekela opgepakt nadat hij in een bouwmarkt in de Stelmakerstraat was betrapt bij een diefstal. De man had een multitool onder zijn trui verstopt en was naar buiten gelopen. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding. Aan het eind van de middag zijn twee meisjes uit Assen van 18 en 15 jaar aangehouden nadat ze waren betrapt op de diefstal van kleding in een winkel op het Koopmansplein. Ook bleken ze niet betaalde spullen uit een andere winkel bij zich te hebben.

Verdachte bedreiging aangehouden
EMMEN Woensdagavond omstreeks 23.30 uur kreeg de politie een melding dat in de Boslaan iemand met een mes zou worden bedreigd. Ter plekke bleek een 16-jarig meisje uit Emmen te zijn bedreigd door een 19-jarige Emmenaar. Kort daarop konden agenten hem aanhouden in de omgeving. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. Het mes is in b beslag genomen. De oorzaak voor de bedreiging ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Hennepkwekerij aangetroffen
NIEUW WEERDINGE Woensdagmiddag trof de politie in een schuur achter een woning aan het Noordveenkanaal een hennepkwekerij aan, met ruim 600 planten. De bewoner, een 44-jarige man, is aangehouden. De stroom werd buiten de meter om geleid. De zaak is ontmanteld.

Drugs aangetroffen
EMMEN Woensdagavond trof de politie op een parkeerplaats aan de Wolfsbergenweg twee jongemannen van 19 en 20 jaar uit Zwartemeer in hun auto aan, die daar cocaïne wilden gaan snuiven. Voordat het zover kon komen zijn ze aangehouden. Ongeveer een gram coke is in beslag genomen, en de mannen kregen voor het bezit van drugs een snelrechtdagvaarding.