Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 26-09-2002 Mediaberichten 26 september (11.00 uur)

EIJGELSHOVEN Inbraak in drie woningen

EIJGELSHOVEN In drie woningen aan de Anselderlaan is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De huizen zijn nog in aanbouw. Er werden in totaal drie magnetrons, twee vaatwasmachines, een koelkast en een afzuigkap meegenomen. De achterdeuren van de woningen waren opengebroken.

ROERMOND Hennepkwekerij opgerold

ROERMOND In een woning aan de Reinvarenhof is woensdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt. In drie kamers stonden de resten van ongeveer 500 planten. Ze waren reeds geknipt. De resten en de aanwezige kweekapparatuur zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. Er is niemand aangehouden.

BLERICK Man gewond na klap met stofzuigerstang

BLERICK Een man van 29 uit Blerick is woensdagmiddag rond 15.00 uur gewond geraakt door een klap met een stofzuigerstang. De man keek op de Burgemeester Coenegrachtstraat naar een woordenwisseling tussen een jongen en een meisje. De jongen had een doos bij zich met een stofzuiger erin. Toen de man uit Blerick iets tegen het meisje zei, kwam de jongen op hem af met de stofzuigerpijp. Hij sloeg hem tegen zijn linkerheup, waardoor het slachtoffer een bekkenbreuk opliep. Hij is in het ziekenhuis behandeld. De politie is nog op zoek naar de dader.

MOOK Inbreker op heterdaad aangehouden

MOOK Een man van 32 uit Amsterdam is in de nacht van woensdag op donderdag op heterdaad betrapt terwijl hij aan het inbreken was in een woning aan de Karolingenstraat. Agenten namen een kijkje in het huis na een melding van een overbuurman dat er met een zaklamp in de woning werd geschenen. Daar troffen ze de verdachte aan. Bij de inrit stond een plastic zak klaar met gestolen spullen uit het huis. In de garage stond een zwarte rugzak met onder meer zeven autoradios, die vrijwel zeker van de verdachte is. De man had ook al een mobiele telefoon en autosleutels uit de woning gepakt en in zijn zak gestoken. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

ROERMOND Rijden met ontzegging en zonder verzekering

ROERMOND Op het Stationsplein is woensdag om 17.25 uur een 34-jarige automobilist uit Roermond aangehouden. De man reed in een auto die niet verzekerd was. Hij bleek tot 5 november van dit jaar een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. De man is op het bureau voor beide feiten gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Regio Verkeerscontroles

SWALMEN/REUVER Op het Docter Crasbornplein in Swalmen en de Karel Doormanlaan in Reuver is woensdag tussen 18.30 en 21.30 uur een bromfietscontrole gehouden. Er zijn 7 processen-verbaal uitgeschreven; 6 omdat de constructiesnelheid van de bromfiets te hoog was en 1 omdat de berijder geen helm droeg.

ROERMOND Op de Venloseweg is woensdag tussen 14.20 en 17.20 uur en tussen 18.30 en 20.15 uur op snelheid gecontroleerd. Er passeerden respectievelijk 2830 en 1040 voertuigen. s Middags reden 85 bestuurders te hard en s avonds 61. De maximumsnelheid is 50 km/u, en de snelste reed 95 km/u.

LINNE Woensdagmiddag tussen 14.30 en 17.15 uur is op de Maasbrachterweg een verkeerscontrole gehouden op snelheid en het dragen van de autogordel. Vijf bestuurders reden te hard en 12 droegen de gordel niet. Ze gingen allemaal op de bon.

ROERMOND Tussen 18.00 en 20.30 uur werd gecontroleerd op de Bredeweg. Hier zijn 18 bekeuringen uitgeschreven: 11 voor het niet dragen van de gordel, 3 voor te hard rijden, 1 voor gevaarlijk rijgedrag (een vrouw los in de laadruimte van een auto), 2 voor kapotte verlichting en 1 voor het niet-handsfree bellen.

HAELEN Op de Napoleonsweg zijn woensdagmiddag tussen 15.00 en 16.45 uur en tussen 18.05 en 21.00 uur respectievelijk 1100 en 1660 voertuigen op snelheid gecontroleerd. s Middags reden 154 bestuurders te hard en s avonds deden dat 268 bestuurders. De hoogste snelheid was 108 km/u terwijl 50 km/u mag.