Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 26 september 2002


Dronken man wil rijden Rijnsburg
Op woensdag 25 september om 12.30 uur kreeg de politie de melding dat er een dronken man aanstalte had gemaakt om in zijn auto te stappen op de Kamerlingh Onnesstraat in Rijnsburg. Omstanders hadden zijn sleutels afgepakt. Ter plaatse bleek een 46-jarige man uit Hilversum gedronken te hebben. De man wilde zijn auto stappen om naar huis te rijden. De agenten konden de man overtuigen om niet te gaan rijden om zo proces-verbaal te voorkomen. Collega's hebben de man thuis gebracht.

Snelkraak Langeraar
Op donderdag 26 september om 03.00 uur is er door nog onbekende daders een snelkraak gepleegd op een elektronica zaak op de Strooplikker in Langeraar. De daders hebben toegang tot de zaak verkregen door de ruit van de toegangsdeur in te slaan.Uit de zaak zijn diverse goederen meegenomen.Een getuige heeft de daders zien wegrijden in een rode personenauto. Deze personenauto werd later door de politie leeg terug gevonden in een sloot nabij de Generaal van Merleweg in Leimuiden. De auto is veilig gesteld door een takelbedrijf. De eigenaar heeft aangifte gedaan.De politie stelt een onderzoek in.

Snelkraak Alphen aan den Rijn
Op donderdag 26 september tussen 03.45 en 04.00 uur is een snelkraak gepleegd bij een winkel aan de Julianastraat. Men kwam de winkel binnen door de vitrinedeuren achter in de winkel in te slaan. Vervolgens werd een aantal filmcamera's meegenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Alphen aan den Rijn, telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Aanrijding Nieuwerkerk aan den IJssel
Een 49-jarige automobilist uit Rotterdam is op woensdag 25 september rond 07.40 uur met rug- en buikletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De man werd op de zuidbaan van de Rijksweg 20 van achteren aangereden door een 64-jarige automobilist uit Bruinisse. Deze automobilist wist niet meer op tijd voor een zich opdoemende file tot stilstand te komen. Een derde auto van een 34-jarige man uit Rotterdam liep eveneens materiele schade op.

Politie houdt verdachten van snelkraak aan Lekkerkerk
De politie hield op donderdag 26 september rond 03.15 uur op de Lekdijk in Krimpen aan de Lek en in Krimpen aan den IJssel twee mannen aan. De twee, een 16-jarige jongeman uit Rotterdam en een 20- jarige jongeman uit Capelle aan den IJssel worden er van verdacht rond 02.50 uur een snelkraak bij een elektronicawinkel aan de Burgemeester Roosstraat te hebben gepleegd. Een ruit van de winkel werd ingegooid en er werden ondermeer diverse mobiele telefoons gestolen. Een getuige bracht de politie op het spoor van de twee. Beiden zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt verdachte aan van woninginbraak Noordwijk
De politie hield op woensdag 25 september rond 13.00 uur in het politiebureau van Noordwijk een 35-jarige man uit Noordwijk aan. De man verdacht van het plegen van een inbraak in een woning aan de Golfweg op 21 augustus jl. Bij de inbraak werden ondermeer een horloge, broek en leren jas gestolen. De politie kwam de verdachte op het spoor na een ingesteld onderzoek. De man meldde zich woensdag echter zelf bij de politie die hem daarop aanhield. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.