Gemeente Voerendaal


25/9/2002 - Spreekuur opvoedingsondersteuning Voerendaal

Met ingang van 1 oktober 2002 kunnen Voerendaalse ouders die vragen hebben over of problemen ervaren bij de opvoeding van hun kinderen een beroep doen op professionele opvoedingsondersteuning.

Medio 2001 heeft de gemeenteraad van Voerendaal een nota integraal jeugdbeleid vastgesteld. Bij de voorbereiding van deze nota zijn zowel de Voerendaalse jeugd als de ouders uitgebreid in de gelegenheid gesteld om hun wensen voor wat betreft het jeugdbeleid kenbaar te maken. Met name uit een enquête onder de ouders kwam de behoefte naar voren aan opvoedingsondersteuning.

In de praktijk blijkt dat veel ouders regelmatig behoefte hebben om vragen over de opvoeding van kinderen te bespreken met een deskundige. Dit bijvoorbeeld in het geval dat ouders problemen hebben met of vragen hebben over de opvoeding van kinderen. Met ingang van 1 oktober 2002 kunnen deze ouders, maar ook organisaties die met kinderen werken, met deze vragen terecht op een wekelijks spreekuur. Tijdens dit spreekuur kunnen vragen over en problemen met de opvoeding van kinderen besproken worden met een deskundige van Bureau Jeugdzorg, die desgewenst adviseert.

Het spreekuur vindt plaats bij het Algemeen Maatschappelijk Werk aan het Raadhuisplein 3 in Voerendaal. Om wachttijden zoveel mogelijk te voorkomen is het spreekuur alleen op afspraak. Afspraken kunnen worden gemaakt via het Bureau Jeugdzorg, tel. 045 572.57.57.

De opvoedingsondersteuning is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Voerendaal, Bureau Jeugdzorg Parkstad Limburg en de Stichting Thuiszorg O.Z.L. (afdeling Algemeen Maatschappelijk Werk).