Gemeente Ede

Ede presenteert notitie over communicatiebeleid:
`Verrassend veelzijdig` thema voor in- en externe communicatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ede hechten aan een goede communicatie met inwoners, bedrijfsleven en organisaties. Het college heeft een notitie over het communicatiebeleid vastgesteld en daaraan als thema voor de interne én de externe communicatie de slogan `Ede, verrassend veelzijdig` meegegeven.

De notitie `Ede, verrassend veelzijdig Communicatie en communicatiebeleid in de gemeente Ede` bevestigt dat het college tijdige communicatie en openheid over beleid belangrijk vindt. Burgemeester en wethouders willen burgers en bedrijven in een vroeg stadium betrekken bij het beleid; interactie is daarbij uitgangspunt. Waar dit nuttig is, zullen ook nieuwe vormen van communicatie als bijvoorbeeld internet ingezet worden. De notitie besteedt de nodige aandacht aan de rol van de gemeente op het gebied van representatie.

Interne communicatie
De interne communicatie binnen het gemeentelijk apparaat is voor het college eveneens een belangrijk aandachtsgebied. Alle medewerkers van Ede zijn in feite ambassadeurs van de gemeente. Interne communicatie kan bijdragen aan een positieve houding en een cultuur waarbij iedereen er plezier in heeft bij te dragen aan oplossingen. Alle neuzen dezelfde kant op, is een van de stelregels.

Duaal stelsel
De notitie besteedt ook aandacht aan de eigen communicatie van de gemeenteraad en de raadscommissies als gevolg van de invoering van het duaal stelsel in maart dit jaar. Daarbij maken de wethouders geen deel meer uit van de gemeenteraad en bepaalt het presidium onder voorzitterschap van de burgemeester de agenda en de activiteiten van de raad. De notitie wordt aan het presidium van de gemeenteraad aangeboden met het verzoek deze in een raadscommissie te bespreken.

technische realisatie:
Terrazur