Gemeente Purmerend

26 september 2002 - Gratis bewaakte fietsenstalling

Vanaf dinsdag 1 oktober 2002 is de (huidige) bewaakte en overdekte fietsenstalling aan de Plantsoen-straat gratis te gebruiken. Dit om het gebruik van de fiets naar de binnenstad te bevorderen. Het ge-meentebestuur verwacht dat meer Purmerenders en anderen op de fiets gaan als er een gratis en be-waakte stallingsmogelijkheid is. Op dit moment zijn 170 plaatsen voor fietsen en zon vijftien plaatsen voor bromfietsen en scooters beschikbaar. De gemeente zal het gebruik van de stalling aan de Plant-soenstraat goed in de gaten houden en bij een structureel tekort aan gratis bewaakte en overdekte stallingsplaatsen aanvullende locaties zoeken. De gemeente betaalt alle beheerkosten aan werkvoor-zieningschap Baanstede, terwijl voorheen alleen voor het tekort na aftrek van de stallingsopbrengst werd betaald.

De fietsenstalling met betaalde plaatsen werd dinsdag, vrijdagavond en zaterdag het best gebruikt. Nu het gratis is fietsen en brommers/scooters te stallen bestaat de verwachting dat juist op die dagen er al snel geen plaats meer is. Aan de andere kant hebben veel fietsers de afgelopen maanden de voordelen van de vele honderden fietsstaanders in en bij het voetgangersgebied ontdekt. Het gemeentebestuur wil met beide maatregelen het fietsen naar de binnenstad bevorderen.

De gratis bewaakte en overdekte fietsenstalling is maandag open van 12.30 uur tot 18.30 uur, dinsdag tot en met donderdag van 08.30 uur tot 18.30 uur, vrijdag van 08.30 uur tot 21.30 uur en zaterdag van 08.30 uur tot 17.30 uur. De fietsenstalling is zondags gesloten, tenzij het koopzondag is.

De bewaakte fietsenstalling bij NS-station Purmerend wordt niet gratis.