Ingezonden persbericht


IDG en vereniging HCC sluiten 'miljoenendeal'

Haarlem, 26 september 2002 - Na twee jaar intensief onderhandelen zijn HCC en uitgever IDG Communications er uit. De samenwerking wordt niet alleen verlengd, maar ook sterk geĂŻntensiveerd.

Het woensdagavond getekende contract gaat per 1 januari 2003 in. IDG zal de komende vijf jaar haar blad Computer!Totaal blijven leveren aan de leden van HCC. De afgelopen tien jaar was Computer!Totaal al het lijfblad van de leden, lange tijd was het echter onduidelijk of dit de komende jaren ook het geval zal zijn.

Eerder werd al bekend dat de leden van HCC - met ruim 180.000 leden de grootste vereniging van computergebruikers ter wereld - vanaf het volgend jaar meer keuze krijgen in het tijdschrift dat bij hun lidmaatschap hoort. Behalve Computer!Totaal zullen ook de bladen Tips & Trucs, Internet Tips & Trucs (beide van IDG), PC Zone, PlayNation en GameQuest (alle drie van HCCmedia) worden aangeboden, zo is nu afgesproken.

Met de deal zijn, volgens 'een zeer tevreden' IDG-directeur Raimon Gort, 'enkele tientallen miljoenen euro's' gemoeid. "Voor beide partijen is dit financieel een zeer interessant contract. Echter, veel belangrijker is de intentie die vanuit het contract naar voren komt. IDG heeft bijzonder veel vertrouwen in het meerjarenplan zoals HCC dat gedefinieerd heeft. Dit biedt voor beide partijen enorme kansen naar de toekomst toe."

Ook HCC-directeur Ronald van Rooden is ingenomen met het contract. "Het is een andere insteek dan de afgelopen tien jaar. Nu komt de nadruk veel meer op samenwerking te liggen. We gaan elkaar versterken."

Zowel IDG als HCC denken door de deal de komende jaren flink te zullen groeien. HCC streeft er naar in 2005 zo'n 500.000 leden te hebben.

De komende tijd zullen de vereniging en de uitgever nog verder praten over hun samenwerking.
Zo bestaat het plan onder gezamenlijke vlag een aantal nieuwe titels te ontwikkelen. Ook over de internetactiviteiten van beide partijen wordt gepraat.

"Het heeft weinig nut concurrerende titels of sites naast elkaar te laten bestaan", zo meent Van Rooden. IDG is online actief met onder meer Vindex en WebWereld, HCC is dat bijvoorbeeld met de portal hccnet.nl. Ook heeft HCC een eigen provider: HCCnet. Op internetgebied werken HCC en IDG nu nog nauwelijks samen.



Ingezonden persbericht