Ingezonden persbericht

Taxichauffeurs Amsterdam maken eigen website

Chauffeurs kunnen hun mening kwijt op www.tca.nu

AMSTERDAM, 20020926 -- Een groep Amsterdamse taxichauffeurs verenigd in het "Taxi Chauffeurs Amsterdam" heeft een internetsite gemaakt voor het onderling overleg over de problemen op straat. Het grote probleem is dat de emoties op straat bij (georganiseerde) samenkomsten vaak hoog opliepen.

"Wij hopen dat op deze manier iedereen zijn of haar woordje kan doen in plaats van altijd dezelfde mensen.", aldus woordvoerdster Joke.

De gemeente Amsterdam wil een platform oprichten met politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente. De initiatiefnemers van Taxi Chauffeurs Amsterdam hopen voldoende steun van "de straat" te krijgen om daar als goede vertegenwoordiging aan mee te kunnen doen.

Op de site kunnen chauffeurs hun ideeën en meningen kwijt. "We hopen dat de chauffeurs op straat via de website duidelijk maken dat wij ook een serieuze partij kunnen zijn in dat overleg. We hebben wel een paar critici langs de kantlijn staan zodat seksistische, racistische en andere afbrekende kritiek direct van de site verwijderd kunnen worden", vertelt Joke.

Op 30 september is er een bijeenkomst tussen de gemeente, RVI, politie, chauffeurs en Consumentenbond in het Olympisch Stadion. Joke hoopt dat zij dan genoeg reacties heeft gehad om daadwerkelijk het woord te kunnen voeren voor de chauffeurs.