Het Nederlandse Rode Kruis

26 september 2002
Jaarverslag 2001: hier ging uw geld heen

Waar heeft het Rode Kruis uw bijdrage aan besteed? In 2001 heeft het Rode Kruis 45,5 miljoen euro besteed. Daarvan ging 2,5 miljoen naar voorlichting en bewustwording, 22,4 miljoen naar internationale hulp en 20,6 miljoen naar nationale hulpactiviteiten.

2001: EEN PAAR FEITEN & CIJFERS

NATIONALE ACTIVITEITEN

* 34.000 Rode-Kruisvrijwilligers verzorgden onder andere aangepaste vakanties, hulpverlening bij rampen, opsporen van personen, hulpverlening bij evenementen

* Het jaar kende een dramatische start met de cafebrand in Volendam. Het Rode Kruis kwam direct in actie en zetten vijf SIGMA-teams in om de gewonden op te vangen

* Op 6 maart werd de eerste paal geslagen voor het tweede Mappa Mondo huis. Mappa Mondo is een huis waar kinderen met een levensbedreigende ziekte worden opgevangen.
* In mei startte het Rode Kruis het Meldpunt Vermisten. Het Meldpunt Vermisten biedt telefonische opvang, registratie en advies aan achterblijvers en vermisten

* In 2001 zijn 5753 chronisch zieken en gehandicapten op vakantie geweest met het Rode Kruis. De Rode Kruis vakanties bestonden 50 jaar.

INTERNATIONALE ACTIVITEITEN

* Januari 2001: de aardbeving in Gujarat, India, die aan 20.000 mensen het leven kostte. Het internationale Rode Kruis zorgde voor noodhulp in de vorm van eten, onderdak en medische zorg. Nog steeds is het Rode Kruis bezig met de wederopbouw.
* Op 11 september stond de wereld even stil door de aanslagen in Amerika. Het Nederlandse Rode Kruis ving gestrande reizigers op. Ongeruste vrienden en familie konden bij een infolijn terecht.
* In Afghanistan en de buurlanden bood het Internationale Rode Kruis hulp aan de naar schatting vier miljoen mensen op de vlucht.

Het jaarverslag kunt u lezen in PDF-formaat.

Zie het origineel http://www.rodekruis.nl/nieuw...html?nieuws_id=42 .