Partij van de Arbeid

Den Haag, 26 september 2002

Vragen van het lid Bussemaker (PvdA) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de staatssecretaris voor emancipatie- en gezinszaken


1. Welke vorderingen worden gemaakt in het kader van de intentieverklaring herintredende vrouwen van het ministerie van SZW en verschillende instellingen in Nederland? Met welke sectoren zijn ondertussen convenanten afgesloten? Met welke sectoren bent U voornemens dat te doen?
2. Wat is volgens U de oorzaak dat de actie om meer herintreders in de zorg te krijgen niet het gewenste resultaat heeft en dat van de potentiële groep van 138.000 herintreders er slechts 318 aan het werk zijn? Welke conclusies voor het beleid ten aanzien van herintreders trekt U uit de ervaringen in de zorg?

3. Aan welke wensen van werkgevers bij de inzet van herintredende vrouwen denkt U bij het voorgenomen onderzoek van SZW? Hoever is dit onderzoek gevorderd?

4. Wat hebben de wervingsacties voor herintreders in Nijmegen tot nu toe opgeleverd? Worden deze vrouwen ook begeleid vanaf het moment dat ze aan het werk gaan?

5. Is er zoals bij de thuiszorg in Nijmegen meer bekend over ervaringen van instanties of bedrijven elders in Nederland die herintreedsters de mogelijkheid geven zelf afspraken te maken over hun werk, het aantal uren en tijdstippen waarop ze werken?

6. Is de eerder aangekondigde website waarop de voortgang van de convenanten wordt gemeld, ondertussen beschikbaar?