VEV

Jury kiest drie genomineerden voor VEV Leerbedrijven Prijs 2002

Een deskundige jury bestaande uit vertegenwoordigers van koepelorganisaties uit onderwijs en bedrijfsleven heeft drie bedrijven genomineerd voor de VEV Leerbedrijven Prijs 2002. Op 26 september a.s. wordt in het Oceanium van Diergaarde Blijdorp te Rotterdam de winnaar bekend gemaakt. De drie bedrijven, opgesomd in alfabetische volgorde, zijn:


- Hollander bv te Apeldoorn

- Installatietechniek Kremer B.V. te 's-Heerenberg
- Electrotechnisch bureau G. van den Pol b.v. te Montfoort
De tweejaarlijkse prijs wordt voor de vierde maal uitgereikt door VEV en is inmiddels een begrip geworden in elektrotechnische kringen. Alleen de door VEV erkende leerbedrijven die aantoonbaar extra inspanningen leveren voor hun leerlingen/werknemers en een volgens de criteria overeenkomende beroepspraktijkvorming bieden, komen voor deze prijs in aanmerking.
Bovendien dienen de bedrijven een aansprekend opleidingsklimaat en kwaliteitsklimaat te bezitten.
Met het uitloven van de prijs voor het beste leerbedrijf beoogt VEV meer bekendheid te geven aan het belang van erkenningsregelingen voor leerbedrijven. Uitgangspunt daarbij is het gezamenlijk met bedrijfsleven en onderwijs streven naar verbetering van het rendement en continuïteit binnen het elektrotechnisch en ICT vakonderwijs.

De VEV Leerbedrijven Prijs 2002 bestaat uit een fraaie sculptuur van de kunstenares Eldo Tenpierik plus een bedrag van 11.000 euro. De helft van dit bedrag dient door het winnende bedrijf besteed te worden aan interne opleidingen en de andere helft bestaat uit vouchers die bij één van de VEV-onderdelen kunnen worden verzilverd.

De jury bestaat dit jaar uit de volgende personen:
- de heer H.A. van Andel, ROC Aventus;

- de heer H.J. Grotenhuis, Vereniging FME-CWM;
- de heer P. Carrière, voorzitter bestuur VEV en juryvoorzitter;
- de heer P. de Bont, Vereniging Uneto-VNI;
- de heer H. Dekker, CNV Bedrijvenbond;

- de heer C. Hoogendijk, MKB Nederland;

- de heer J.W. Koole, Vereniging VNO-NCW.

Noot voor de redactie (