Praktijkonderzoek Veehouderij

Weidegang centraal tijdens Open Dagen Waiboerhoeve

Auteur: Frits Mandersloot

Eind september zijn ze er weer: de Open Dagen op de Waiboerhoeve in Lelystad. Centraal staat het thema 'weidegang'.

Het programma bestaat uit een sectordag melkvee op donderdag 26 september, een open dag voor veehouders op vrijdag 27 september en een algemene open dag op zaterdag 28 september.

Sectordag Melkvee: donderdag 26 september 2002

De donateursdag is een sectordag geworden. Een belangrijk thema voor de sector staat op deze dag centraal. Dit jaar is dat 'weidegang': welke afwegingen zijn er te maken bij het wel of niet geven van weidegang aan melkvee. 's Ochtends zijn er een aantal korte inleidingen.
Sprekers van buiten het Praktijkonderzoek Veehouderij geven vanuit maatschappij, markt en sector hun mening te geven over 'weidegang', mede aan de hand van een aantal heldere stellingen:
1. dhr. Harry Paul, adjunct-directeur Directie Landbouw van het ministerie LNV

2. dhr. Erik Hulst, directeur Cono

3. dhr. Siem Jan Schenk, voorzitter vakgroep Melkveehouderij LTO-Nederland.

Ook presenteren we inhoudelijke informatie vanuit het Praktijkonderzoek. Voor- en nadelen van weidegang komen daarbij aan bod. Visies en inhoud staan vervolgens open voor discussie met de deelnemers aan de sectordag.
U kunt met de inleiders in gesprek gaan over hun stellingen. De heer prof. dr. ir. Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit en Research Centrum, leidt deze discussie.

Na de lunch gaan we in het middagprogramma dieper in op de aspecten die een rol spelen bij het wel of niet weidegang geven aan melkvee. In kleine groepen (circa 25 personen) kunt u er actief over discussiëren met medewerkers van het Praktijkonderzoek Veehouderij. Maar er is ook van alles te zien: voeding in de weideperiode, AMS en beweiding, beweidingssystemen etc. Vanaf 15.00 uur kunt u een kijkje nemen op de verschillende bedrijven en de beursruimte in de Waiboerhal. Daar vindt u ook informatie over de regionale praktijkcentra.

De sectordag staat bol van kennis uit het onderzoek, toepasbaar gemaakt voor de praktijk. U kunt daar direct op uw bedrijf uw voordeel mee doen. Aan de deelnemers vragen we een bijdrage in de kosten van deze dag.

Open dag veehouders: vrijdag 27 september 2002

De Waiboerhoeve staat de hele dag open voor veehouders. Het thema 'weidegang' neemt weer een centrale plaats in. Medewerkers van het Praktijkonderzoek Veehouderij zijn aanwezig om het onderzoek toe te lichten en vragen te beantwoorden. Het karakter van de dag is vooral "kijken".

Open dag algemeen: zaterdag 28 september 2002

Een ontspannende dag voor boeren, burgers en buitenlui. De dag is er vooral op gericht burgers en andere geïnteresseerden te laten kennismaken met de veehouderij.

Aanmelding

Abonnees op PraktijkKompas krijgen apart een uitnodiging voor de sectordag toegestuurd. Vervolgens kunt u zich dan opgeven. Ook als u zich nu aanmeldt als nieuwe abonnee ontvangt u vervolgens een uitnodiging voor de sectordag. In het volgende PraktijkKompas vindt u meer informatie over deze Open Dagen.

Wilt u het hele artikel lezen? Dat kan. Bestel PraktijkKompas van juni 2002 hier voor de prijs van 12.50 of lees het hele artikel in PraktijkNet. Abonnees van het Rundvee- Schapen- en Paardenonderzoek krijgen PraktijkKompas automatisch toegestuurd.

Rundvee praktijkkompas juni 2002, jaargang 16 nummer 3, pagina 28 t/m 29
Eerste artikel Vorige artikel Overzicht alle artikelen Volgende artikel Laatste artikel


---

© Praktijkonderzoek Veehouderij - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 27-06-2002 16:05.