Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten
2002-09-04: College van B&W stelt stadsdeelnaam 'Leidschenveen-Ypenburg' voor

B&W stellen de gemeenteraad voor in te stemmen met de naam voor het nieuwe stadsdeel. Als de gemeenteraad op 26 september instemt met het voorstel heet het stadsdeel vanaf die datum Leidschenveen-Ypenburg. Eind juli hebben alle bewoners van het achtste stadsdeel van Den Haag een brief ontvangen waarin zij werden opgeroepen mee te denken over een naam voor het nieuwe deel van Den Haag. In totaal hebben 432 mensen op de oproep gereageerd. Ondanks het feit dat de naam Ypenburg de meest ingezonden naam is, kiezen B&W voor Leidschenveen-Ypenburg. Die naam doet het meest recht aan beide delen van het gebied en is bovendien al ingeburgerd.

Ook werden de bewoners opgeroepen suggesties te doen voor namen voor de wijken en buurten. Opvallend daarbij was dat de meeste inzenders de voorkeur gaven aan de namen die al in gebruik zijn. In de meeste gevallen gaat het dan om de projectnaam. Het college stelt de volgende namen voor: Hoornwijck, Ypenburg, Forepark en Leidschenveen. En het college stelt de volgende buurtnamen voor: Vlietbuurt, Vliegeniersbuurt, Bosweide, Tedingerbroek, De Reef, De Venen, Morgenweide, Singels, Waterbuurt, De Bras, Westvliet, De Rivieren, De Lanen, De Velden, De Vissen, Rietbuurt. Voor de buurten in Wateringseveld moeten ook officiële namen worden vastgesteld. Voor deze buurten zijn ook al projectnamen in gebruik en het college stelt voor deze te handhaven. De namen zijn: Erasmus Veld, Hoge Veld, Parkbuurt Oosteinde, Lage Veld, Zonne Veld.

Onder de inzenders van de naam Leidschenveen-Ypenburg verloot wethouder Smits van Nieuwe Gebieden en Duurzaamheid op 20 november i 750,. Onder de andere inzenders verloot de wethouder een aantal kleinere prijzen. Diezelfde dag opent de wethouder het tijdelijke winkelcentrum in Leidschenveen en onthult de wethouder het bord met de nieuwe stadsdeelnaam. Alle inzenders ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor de uitreiking van de prijs en uiteraard zijn alle bewoners van het stadsdeel van harte welkom bij de officiële opening van het tijdelijke winkelcentrum.

last update: 4-9-2002 16:59:09 ;pag.: 15510; auteur: 616;cat.: