Ingezonden persbericht

Het GIA is de actieve beroepsvereniging voor informatie architecten. Maandelijks worden evenementen georganiseerd om vorm en inhoud te geven aan de permanente educatie van informatie architecten (en anderen). Zie ook http://www.GIA.nl/.

GIA evenement op 26 september 2002:

"Software metrics."


* Inleider: Henry Peters

* Datum: Donderdag 26 september 2002

* Aanvang: 19:00 uur

* Sluiting: Afhankelijk van de discussie om ongeveer 21.00 uur
* Locatie: Mercure Hotel Utrecht - Nieuwegein (aan de A2 in Nieuwegein)
* Kosten: GIA-leden gratis, medewerkers van begunstigers ¤. 5,-- , niet-leden ¤. 15,-- en studenten ¤. 10,--
* Aanmelding: Alleen via een E-mail naar Evenementen@GIA.nl (graag incl. bedrijfsnaam, postadres en evt. faxnr.).


****** LET OP: Na aanmelding ontvangt u deze keer, in verband met vakantie geen bevestiging van inschrijving. Een routebeschrijving is bijgevoegd.

De volgende GIA-lezingen zijn gepland op 31 oktober, 28 november en 12 december. Zie voor meer informatie. Aanvragen van eventuele handouts via E-mail naar Evenementen@GIA.nl.


--- De lezing en de inleider
Het GIA heeft samen met NESMA (Nederlandse Software Metrieken gebruikers Associatie eind 1998 de werkgroep Software Metrics opgericht. Doel was gezamenlijk meer zicht te krijgen op software metrieken. Deze werkgroep heeft onlangs een eindproduct opgeleverd, in de vorm van het Handboek Software Metrieken. Op deze bijeenkomst zal Henry Peters, voorzitter van de werkgroep, het handboek presenteren en toelichten. Voor alle GIA-leden is een gratis exemplaar elektronisch beschikbaar.

De toepassing van software metrieken valt of staat met de aansluiting bij de dagelijkse praktijk. De werkgroep heeft daarom nadrukkelijk aandacht besteed aan mogelijkheden en belemmeringen voor invoering en gebruik. De nadruk in het handboek ligt meer op typen metrieken en hun toepassingsmogelijkheden dan op een volledige, diepgaande inventarisatie. Daarbij is ook sterk gelet op toegevoegde waarde ten opzichte van hetgeen reeds in de vakliteratuur over metrieken is te vinden. Het boek bevat een helder overzicht van voorkomende en bruikbare typen van software metrieken, de begrippen die daarbij een rol spelen en de stappen die nodig zijn voor invoering en gebruik. Daarbij wordt de relatie gelegd naar de Goal Question Metric methode. De gehanteerde hoofdtypering is eenvoudig en praktijkgericht: metrieken voor processnelheid en proceskosten, metrieken voor productkwaliteit en voor de stabiliteit van de omgeving. Het praktische probleem van het onderscheid (of verwarring) tussen proces- en productkwaliteit wordt daarmee beperkt. Het handboek is bedoeld voor iedereen die zich op een of andere wijze bezighoudt met de invoering en toepassing van metrieken in een organisatie: projectleiders, kwaliteitsmanagers, projectmedewerkers en lijnmanagement.

Henry Peters is reeds enige jaren actief in verschillende werkgroepen en in het bestuur van NESMA. Hij is werkzaam als adviseur op het gebied van software engineering met als specialisatie kwaliteitszorg en testen, waarin natuurlijk het gebruik van metrieken een belangrijke rol speelt.

Wij zien u graag op donderdag 26 september 2002 in Nieuwegein.

Met vriendelijke groet,

Steven van 't Veld
Voorzitter Genootschap voor Informatie Architecten (GIA) E-mail: Voorzitter@GIA.nl

Dit is een E-mail die gestuurd wordt aan mensen die op de hoogte wensen te blijven van de activiteiten van de beroepsvereniging GIA. Indien u geen E-mail meer wenst te ontvangen van het GIA, retourneert u dan deze E-mail door op de antwoord/reply knop te drukken. Voeg daarna het woord unsubscribe toe aan de onderwerp/subject-regel.

ROUTE BESCHRIJVING

Het adres van MERCURE HOTEL UTRECHT - NIEUWEGEIN is Buizerdlaan 10, 3435 SB Nieuwegein. Het hotel ligt, als u aan de A2 tussen Utrecht en Vianen bij afslag IJselstein/Schoonhoven/Nieuwegein richting Nieuwegein.

Vanuit Amsterdam

**** U volgt de A2 richting 's-Hertogenbosch; vervolgens neemt u de afslag Nieuwegein/IJsselstein/Schoonhoven; daarna houdt u Nieuwegein aan en u ziet het Mercure Hotel aan uw rechter zijde.
Vanuit Breda

**** U volgt de A27 richting Utrecht/Hilversum; vervolgens houdt u de A2 richting Amsterdam aan en neemt de afslag Nieuwegein/IJsselstein/Schoonhoven; daarna houdt u Nieuwegein aan en u ziet het Mercure Hotel aan uw rechter zijde.

Vanuit Arnhem

**** U volgt de A12 richting Utrecht/Den Haag; vervolgens neemt u bij het knooppunt Oudenrijn (Utrecht) de afslag naar de A2 richting 's-Hertogenbosch. Bij de afslag Nieuwegein/IJsselstein/Schoonhoven verlaat u de snelweg en houdt u Nieuwegein aan. U ziet het Mercure Hotel aan uw rechter zijde.
Vanuit Groningen

**** U volgt de A28 richting Utrecht; u neemt de afslag A27 en vervolgens houdt u Den Haag A12 aan; U neemt de afslag naar de A2 richting 's-Hertogenbosch. Bij de afslag Nieuwegein/IJsselstein/Schoonhoven verlaat u de snelweg en houdt u Nieuwegein aan. U ziet het Mercure Hotel aan uw rechter zijde.

Parkeergelegenheid

**** U kunt direct na de drempel rechts de parkeergarage inrijden. Indien het hek gesloten is rijdt u tot aan het hek waarna het vanzelf open gaat. U bevindt zich nu op niveau-1. Deze garage is gratis en 24 uur per dag geopend.