Gemeente Rijswijk

Installatie Begeleidingscommisssie Generaal Eisenhowerplein

Rijswijk, donderdag 19 september 2002

Wethouder Rob Vermeer (stadsontwikkeling en verkeer) zal op donderdag 26 september aanstaande de nieuwe Begeleidingscommissie Generaal Eisenhowerplein officieel installeren.

Deze zomer is een eerste begin gemaakt met de verdere inrichting van het Generaal Eisenhowerplein. Op het braakliggende terrein naast het Bruggebouw worden in de komende jaren een hotel, bibliotheek, leisurecentrum en kantoorruimte gebouwd.
Een van de middelen waarmee de omwonenden worden geïnformeerd over de voortgang van de werkzaamheden is een begeleidingscommissie. Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers van omwonenden, bedrijven en de gemeente. De taak van de commissie is het nauwlettend volgen van de voortgang van de bouwwerkzaamheden.

De gemeente Rijswijk heeft goede ervaringen met begeleidingscommissies met grote bouwprojecten. Bij de verdubbeling van de spoorbaan, de aanleg van de tramlijnen 17 en 15 en bij de renovatie van het winkelcentrum In de Bogaard kregen omwonenden en andere belanghebbenden de gelegenheid mee te praten in een begeleidingscommissie. Ze werden daar geïnformeerd over de planning en voortgang van het werk.
Het gemeentebestuur heeft daarom ook bij de voltooiing van de bebouwing van het Generaal Eisenhowerplein een dergelijke begeleidingscommissie in het leven geroepen. Voorzitter van deze commissie is de heer Herman Haarman, de gemeentelijke projectmanager voor het Generaal Eisenhowerplein.

De installatie gebeurt tijdens de eerste vergadering van de commissie op donderdag 26 september, die worden gehouden in zaal 3 van het gemeentehuis aan de Generaal Spoorlaan 2. Aanvang 19.30 uur.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.