Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten

2002-09-20: Grote verkeersenquête in Ypenburg en Leidschenveen


---

Tussen 26 en 30 september ontvangen alle inwoners van Ypenburg en Leidschenveen een uitgebreide verkeersenquête in de brievenbus. De enquête wordt gehouden door het stadsgewest Haaglanden en de gemeente Den Haag. Onder de inzenders worden drie nieuwe fietsen verloot.

Het doel van de verkeersenquête is om erachter te komen hoe de inwoners zich verplaatsen en zo te bepalen of de bestaande wegen, fietspaden en de (openbaar)vervoersvoorzieningen daarop aansluiten. De resultaten worden dan ook gebruikt voor de ontwikkeling van verkeersvoorzieningen in en nabij deze nieuwbouwwijken.

Wensen
In de enquête worden onder meer vragen gesteld over het gebruik van de diverse verkeersvormen en het verplaatsingsgedrag. Volgens wethouder Bruins, die ook portefeuillehouder Verkeer is van het stadsgewest Haaglanden, is het voor de inwoners bovendien een ideale gelegenheid om hun verkeerswensen en ideeën kenbaar te maken. Zo roept hij alle inwoners op eraan mee te doen en zal mede om dat te stimuleren drie nieuwe fietsen verloten onder de inzenders.
De vragenlijst kan ook via internet ingevuld en verstuurd worden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Probit Marktonderzoek uit Apeldoorn.

Hoofdrol
De gemeente Den Haag en het Stadsgewest Haaglanden werken gezamenlijk al aan diverse projecten om de bereikbaarheid van Ypenburg en Leidschenveen te verbeteren. De al ver gevorderde plannen voor zowel een nieuw station in Ypenburg als in Leidschenveen spelen daarin een hoofdrol. Begin 2006 zullen hierdoor de eerste light-railvoertuigen van RandstadRail in Leidschenveen stoppen. Daarnaast zijn plannen in ontwikkeling voor raillijn 19 die gaat rijden tussen Leidschendam, Leidschenveen, Forepark, Ypenburg en Delft. Bovendien wordt gewerkt aan hoogwaardige fietsverbindingen die deze nieuwbouwwijken met de fiets beter bereikbaar maken. Zo zijn er plannen gemaakt voor onder meer twee fietsbruggen over de A4 tussen Leidschenveen en Leidschendam en twee onderdoorgangen bij de A12.

last update: 20-9-2002 11:04:37 ;pag.: 15807; auteur: 616;cat.: