Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Opening schilderijententoonstelling Helena de Jong, ambtenaar stadsdeel De Baarsjes

Op donderdag 26 september 2002 tussen 16.00 en 18.00 uur opent Witte Goudriaan, portefeuillehouder Kunst en Cultuur, de schilderijententoonstelling van Helena de Jong. De opening vindt plaats in de Trouwzaal/Raadzaal van stadsdeelkantoor De Baarsjes, Baarsjesweg 224. Helena is medewerker van de afdeling Burgerzaken in stadsdeel De Baarsjes. Als zij niet achter de balie te vinden is, is ze thuis in haar vrije tijd aan het schilderen.

Helena als kunstenares

Helena schildert nu ongeveer tien jaar en is autodidact. Ze heeft wel les gehad op de Volksuniversiteit en ze heeft samen met andere kunstenaars in een atelier modellen nagetekend. Helena heeft in haar stijl een ontwikkeling doorgemaakt, van figuratief naar abstract. Zelf vindt ze haar stijl expressionistisch, in ieder geval is het abstract met duidelijk herkenbare figuren. Haar materiaalkeuze is bijzonder, ze schildert niet op papier of linnen maar op een soort behanggaas. Dit heeft een heel grove structuur, wat een mooi doorzichtig effect geeft. Ze schildert met acrylverf.

---

Brandpreventiebeleid voor bestaande gebouwen in stadsdeel De Baarsjes

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel De Baarsjes maakt bekend dat zij op 20 augustus 2002 beleidsregels voor het brandpreventiebeleid voor bestaande gebouwen heeft vastgesteld. Door die regels is het duidelijker waar een gebouw bouwkundig aan moet voldoen om over een aanvaardbaar niveau van brandveiligheid te beschikken. Op 25 juni 2002 heeft het college van B&W van Amsterdam beleidsregels vastgesteld ten aanzien van het brandpreventiebeleid. De Baarsjes heeft deze regels integraal overgenomen waardoor de uniformiteit is gewaarborgd.

Bij het brandpreventiebeleid gaat het zowel om de staat van het gebouw als om de staat van de inrichting. Beide moeten voldoende veilig zijn voor de aard van het gebruik. Voor gebouwen die door de aard van het gebruik en de intensiteit van dat gebruik een verhoogd brandveiligheidsrisico hebben, is een gebruiksvergunning vereist.

Voor het verkrijgen van een gebruiksvergunning zijn legeskosten verschuldigd. De tarieven voor de legesheffing zijn op 24 september 2002 vastgesteld door de Stadsdeelraad van stadsdeel De Baarsjes en zullen op 1 oktober 2002 van kracht worden.

Aanvragen voor een gebruiksvergunning kunnen worden ingediend bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de sector Wonen/Werken van het stadsdeel, Baarsjesweg 224, 1058 AA te Amsterdam. Deze afdeling houdt iedere werkdag spreekuur van 8.30 uur tot 10.00 uur. Telefonische inlichtingen kunnen op deze tijden worden ingewonnen onder nummer 020-589 24 61.

De beleidsregels liggen ter inzage bij de publieksbalie van het stadsdeelkantoor Baarsjesweg 224 alsmede in de Openbare Bibliotheek, Mercatorplein 89.

---

© Stadsdeel De Baarsjes - 20/09/2002