Gemeente Maassluis

23-9-2002

Landelijke kringdag vrouwelijke bestuurders in Maassluis

Op vrijdag 27 september vindt de landelijke kringdag voor vrouwelijke bestuurders plaats in de gemeente Maassluis. De kringdag wordt bezocht door bijna 100 vrouwelijke burgemeesters en wethouders uit Nederland.

De jaarlijkse kringdag heeft tot doel de onderlinge contacten tussen de vrouwelijke bestuurders in Nederland te verstevigen. Dit jaar wordt het evenement door de gemeente Maassluis georganiseerd, waarbij het thema Veiligheid/Rampenbestrijding centraal staat.

In het ochtendprogramma spreken mevrouw ir. Edith van der Reijden, fungerend districtscommandant van de Brandweer Rotterdam District Haven en mevrouw drs. Diana van der Giessen, plv. Hoofd bureau Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR) in Rotterdam.
Na de lunch in het stadhuis wordt er onder leiding van gidsen van de Historische Vereniging Maassluis een wandeling (met aandacht voor de Maarten t Hart wandelroute) gehouden door de Binnenstad van Maassluis. Er wordt ook een bezoek gebracht aan de Groote Kerk. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het gemeentemuseum aan de Zuiddijk.