AutoRai

27-9-2002

Toyota Avensis Verso marktleider

De Toyota Avensis Verso is onlangs marktleider geworden in het segment van de full size MPVs. De auto kwam vorig jaar september op de markt en wist zich binnen een jaar op te werken naar de eerste plaats.

De populariteit van de ruimteauto wordt deels verklaard door de interesse vanuit de zakenwereld. Zijn hoge te verwachten restwaarde en de lage onderhoudskosten hebben tot een scherp leasetarief geleid. In de eerste helft van dit jaar werd de auto voor 55 % zakelijk ingezet. Voor Toyota is de Avensis Verso de tweede marktleider in korte tijd; de Toyota RAV4 heeft inmiddels ook een nummer één notering.

De Toyota Avensis Verso is met recht een full size MPV te noemen. De auto beschikt over één van de langste interieurs in zijn klasse. En door de variatie in het aantal stoelen is hij qua laadvolume uiterst flexibel. Geen wonder dat hij zowel zakelijk als privé goed inzetbaar is.

Comfort
Op het gebied van comfort weet de Avensis Verso zijn inzittenden eveneens bijzonder te overtuigen. Door zijn geraffineerde wielophanging en zijn forse wielbasis (2.825 mm), communiceert de MPV goed met het wegdek. Samen met zijn relatief lage bouw en eveneens lage zwaartepunt levert dit een direct en tegelijkertijd comfortabel stuur- en rijgedrag op.

Twee motoren
De Avensis Verso is leverbaar met een 2,0 liter VVT-i 150 pk/110 kW sterke benzinemotor. Daarnaast is de Avensis Verso leverbaar met een fraaie 2,0 liter Common Rail D-4D turbodiesel (116 pk/85kW) met variabele turbine en een fantastische trekkracht van 250 Nm die al tussen 1.800 en 3.000 tpm beschikbaar is. Beide motoren bieden hoge prestaties, veel souplesse en een laag brandstofverbruik. Ze zijn gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Op de benzineversie is optioneel een 4-traps automatische transmissie beschikbaar. Een zogeheten Super Electronically Controlled Transmission, waarbij een geavanceerde elektronische regeling ervoor zorgt dat de transmissie rijpatronen leert en de schakelmomenten aanpast aan het rijgedrag van individuele bestuurders.

Leasen & kopen
Van de toonaangevende leasemaatschappijen heeft de Avensis Verso de hoogst denkbare rating gekregen met betrekking tot de te verwachten restwaarde. Dit heeft uiteraard een positieve invloed op de leaseprijs. Een Avensis Verso least men al voor 525,- per maand exclusief BTW (48 maanden, 20.000 km per jaar en 75% no claim). De consumentenprijs van de Avensis Verso 2.0 VVT-i start bij 26.150,-. Een Avensis Verso met de 2.0 Common Rail turbodiesel begint bij 29.550,-.