Politie Gelderland-Midden

Twee auto's gestolen, tuinmuur kapot gereden. Mogelijk is dit bericht abusievelijk al in de dagelijkse berichten meegenomen.

Ede, 27 september 2002

Verdachten ruilden gewoon
van auto

De politie van Ede kreeg woensdag 25 september de verdachten van een gestolen personenauto bijna op een presenteerblaadje aangereikt. Tegen hen, vier inwoners van Ede en één uit Duiven in leeftijd variërend van 13 tot en met 16 jaar konden worden aangehouden, nadat ze met een gestolen auto een muur hadden geramd.

Op de Klinkenbergerweg werd rond 3.00 uur een surveillerende politieauto ingehaald door een auto die met stadslicht reed. Omdat de auto de snelheid verhoogde, wilde de agenten de inzittenden controleren. Dit lukte niet, omdat de bestuurder stoptekens negeerde. Vervolgens waren de agenten er getuige van dat de auto op de Frans Halslaan de bocht mist en tegen een stenen tuinmuur aanbotst. De muur (van een tuin achter een woning op de Lucas van Leydestraat) werd compleet vernield, ook de auto raakte totall loss.

Aangehouden
Van de vijf inzittenden in de auto raakte niemand gewond. Twee konden direct ontkomen, drie anderen werden aangehouden omdat de bedrading van de auto was doorverbonden. Onderzoek van de politie wees uit dat de auto, een Volkswagen Scirocco, eerder die avond op de Zandlaan was weggenomen. Op aanwijzing van de verdachten vond de politie ook nog een Opel Kadett terug op de Valkestein. Deze bleek door hen te zijn achtergelaten, waarna men op de Zandlaan de andere auto had gestolen. Dankzij onderzoek lukte het ook de identiteit van de andere twee verdachten te achterhalen. Ook zij zijn gehoord, hun verklaringen zullen in het proces-verbaal worden gevoegd. De verdachten hebben overigens bekend in de auto gezeten te hebben. Ook is duidelijk geworden wie de voertuigen bestuurde (één van de 16-jarige verdachten).

Wat rest is de schade aan de auto's en de tuinmuur. Gedupeerden hebben inmiddels aangegeven dat zij de schade willen verhalen.


- - -



Politie Gelderland-Midden