Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-09-2002 Persbericht district Heerlen

Vrijdag 27 september 2002

Heerlen: Officier van Justitie getuige mishandeling

Op donderdag 26 september ontving de meldkamer van de politie een bericht dat een Officier van Justitie om assistentie vroeg. Deze was namelijk getuige geweest van een mishandeling nabij de Stationstraat en de kop Saroleastraat in Heerlen. Een 38-jarige man had daar zijn vriendin geslagen en getrapt. Een 48-jarige man had zich ermee bemoeid door en had op zijn beurt naar de andere man geslagen. De Officier van Justitie zag dat er over en weer werd geslagen en lichtte de politie in. De politie was snel ter plekke waarop beiden mannen werden aangehouden en voor verhoor werden overgebracht naar het politiebureau.

Heerlen: Dieven van isolatiemateriaal aangehouden

De politie meldkamer kreeg op donderdag 26 september een melding dat er op een bouwterrein aan de Passartweg te Heerlen een alarm was afgegaan. Hierop begaf zich een politiepatrouille ter plaatse. Samen met een medewerker van een beveiligingsbedrijf werd vervolgens het terrein betreden, toen plotseling een personenauto met aanhanger de politieambtenaren en de beveiligingsbeambte tegemoet kwam gereden. Nadat de auto gedwongen werd te stoppen, zagen de beiden politieambtenaren dat de twee inzittenden bekend zijn bij de politie. Het ging om een 32-jarige man en een 28-jarige man, beiden woonachtig in Brunssum. Het bleek dat zij vanaf het terrein isolatiemateriaal hadden meengenomen. Beide personen werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Na overleg met een officier van justitie zijn beide personen in bezit van een dagvaarding huiswaarts gezonden. Overigens had een van beide mannen nog een geldboete van 118 Euro openstaan die meteen werd geïnd.

Schimmert: Rijden onder invloed zonder rijbevoegdheid

Een 40-jarige man uit Voerendaal is op donderdag 26 september tegen de lamp gelopen toen hij in Schimmert met zijn bromfiets aan de verkeerde kant van de weg over het fietspad slingerde.
Hij werd daarbij gadegeslagen door een tweetal politieambtenaren die hem prompt staande hielden. De man werd verzocht te blazen en daarbij gaf het ademanalyseapparaat aan dat de man duidelijk te diep in het glaasje had gekeken. Nadere controle wees bovendien uit dat de verdachte had gereden, terwijl hem de rijbevoegdheid al ontzegd was. Na verhoor is de verdachte naar huis gebracht. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het rijden onder invloed en het rijden tijdens ontzegging rijbevoegdheid.