Gemeente Vlaardingen


23-09-2002

Zaterdag 28 september: landelijke dag tegen geweld

Dit jaar wordt de landelijke Dag tegen Geweld gehouden op zaterdag 28 september. Ook Vlaardingen doet weer mee en organiseert een programma bij het Monument van bezinning, tegenover station Vlaardingen-Oost.

Op de landelijke Dag tegen Geweld wordt extra aandacht gevraagd voor een veiligere samenleving waarin mensen respect voor elkaar kunnen opbrengen en de zorg en verantwoordelijkheid voor elkaar willen opnemen.

Om stil te staan bij de slachtoffers van zinloos geweld en te streven naar respect wordt iedereen uitgenodigd tot een moment van bezinning tussen 14.00 en 15.00 uur bij het Monument van bezinning, tegenover NS-station Vlaardingen-Oost.

Programma
Burgemeester T.P.J. Bruinsma houdt een toespraak. De heer B. Keizerwaard, directeur van CSG Aquamarijn de Scholengemeenschap die het monument heeft geadopteerd zal ook een toespraak houden. Enkele scholieren lezen gedichten voor. Vervolgens is er gelegenheid voor het leggen van bloemen.

Na afloop van het programma is er gelegenheid voor napraten met koffie, thee en frisdrank in het gebouw van Aquamarijn aan de Rotterdamseweg.