Gemeente Almere

Keywords:

Piepjong Almere steunt UNICEF

Gemeente maakt jongste Almeerders donateur

Ter afsluiting van het jaar Almere UNICEF-stad presenteert deze jonge stad op zaterdag 28 september haar baby-adoptieplan. Babys die in februari 2002 in het bevolkingsregister zijn bijgeschreven, zijn door de gemeente voor een jaar donateur van UNICEF gemaakt. In de snelst groeiende stad van Nederland zijn dat er 165, elk goed voor een bijdrage van 120 euro. Ter gelegenheid van deze bijzondere actie worden op zaterdag 28 september fotos gemaakt van de piepjonge donateurs jongetjes met een blauwe, meisjes met een roze luier* - in de raadzaal van het stadhuis in Almere. Burgemeester Ouwerkerk gaat mee op de foto.

U bent van harte welkom bij deze bijzondere gebeurtenis (zie programma onder dit bericht).

Als eerste in ons land heeft Almere zich van mei 2001 tot oktober van dit jaar UNICEF-stad van Nederland mogen noemen. Almere heeft in aansluiting op haar 25e verjaardag in dit kader een aantal activiteiten georganiseerd waarvan de opbrengst bestemd is voor UNICEF-projecten in Zuid-Sudan, om kinderen in dit door oorlogen en natuurrampen geteisterde land een betere toekomst te bieden.

Burgemeester Ouwerkerk zal aan een vertegenwoordiger van UNICEF tevens 2 cheques overhandigen. Eén ervan met het totaal van de donatie van de gemeente en een tweede cheque met de door de bevolking van Almere bijeengebrachte bijdrage.

(geplaatst 24 sep 2002)