Ingezonden persbericht


De actie Mensen Tegen Geweld nadert alweer zijn ontknoping. Op de landelijke Dag Tegen Geweld, 28 september a.s., zullen 100.000 namen worden aangeboden aan de vaste kamercommissie van Justitie. De initiatiefnemers, verenigd in de initiatiefgroep TegenGeweld.nl, zijn hoopvol gestemd dit aantal ook daadwerkelijk te halen.
Dagelijks stromen de namen van mensen binnen die ook genoeg hebben van het geweld in onze samenleving en steunen de actie door hun naam met provincienaam per e-mail te versturen naar mensen@tegengeweld.nl . Voor hen die niet over e-mail beschikken kan men zijn of haar naam en provincienaam ook per briefkaart versturen naar: postbus 53097, 2505 AB in Den Haag.

Alle namen van mensen tegen geweld komen ook op een lange pagina op het internet te staan. Dit deel van deze pagina is nu al te vinden op de zeer uitgebreide website www.TegenGeweld.nl .

Middels dit persbericht wordt een ieder opgeroepen deze actie te ondersteunen, dan wel actief mee te doen. Niet alleen particulieren maar ook de media en het bedrijfsleven! 100.000 namen zijn nodig om extra aandacht te vragen voor maatregelen om het geweld een halt toe te roepen. 100.000 namen moet mogelijk zijn met uw steun !
Stuur uw naam met provincienaam naar mensen@tegengeweld.nl of stuur uw briefkaart naar postbus 53097, 2505 AB in Den Haag.

De initiatiefgroep TegenGeweld.nl bestaat uit o.a.: stichting Slachtoffers van Geweld, stichting Loosduinen Tegen Geweld, Moerstaal, Bureau Dichtbij, verschillende dochterpagina's van Startpagina BV en particuliere slachtoffers en nabestaanden van slachtoffers van geweld.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.tegengeweld.nl Ook kunt u voor verdere informatie gebruik maken van het e-mailadres Nederland@tegengeweld.nl of via het eerder genoemde postbus.



Persbericht opgesteld door: W. Eckhardt
In opdracht van: initiatiefgroep TegenGeweld.nl
Originele verzending: Zaterdag 3 augustus
Plaats: Den Haag
nederland@tegengeweld.nl