Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

17-09-2002
Welzijnsmarkt 'Eersel ontmoet Eersel' op zaterdag 28 september a.s.

De Kempengemeenten onderscheiden zich ten opzichte van vele andere regio's in ons land door het grote aantal verenigingen. Ook binnen de kernen van de gemeente Eersel is er sprake van een hoge 'verenigingsdichtheid'. Eerselse mensen vinden het belangrijk om een gedeelte van de vrije tijd in te vullen als lid, vrijwilliger en/of bestuurslid van een vereniging. Dergelijke organisaties zijn heel divers en richten zich op allerlei maatschappelijke terreinen; van sport tot levensbeschouwing, van scholing tot aandacht voor het milieu, van peuters tot senioren...
Het gemeentebestuur onderkent het belang van al deze groepen én van de mensen die zich daarvoor inzetten. Welzijn wordt in belangrijke mate door hen bepaald. Vorig jaar heeft gemeente daarom gelden beschikbaar gesteld voor scholing en werving van vrijwilligers en voor vernieuwende activiteiten.

Dit jaar neemt de gemeente het initiatief voor een welzijnsmarkt op zaterdag 28 september a.s. van 13.00 tot 17.00 uur. De markt heeft als naam 'Eersel ontmoet Eersel' en is een platform voor het Eerselse verenigingsleven. Op het plein en het grasveld bij het gemeentehuis en De Muzenval in Eersel komen diverse marktkramen ter beschikking voor de verenigingen. Er komt een podium waarop presentaties kunnen plaatsvinden. Ook vinden er activiteiten plaats voor jongeren, zoals blijkt uit een springkussen en een klimwand. Verder kunnen verenigingen deelnemen aan workshops.
De werkgroep van 'Eersel ontmoet Eersel' is er van overtuigd dat een presentatie naar de Eerselse bevolking toe een stimulerend effect kan hebben, waarvan de deelnemende verenigingen en organisaties kunnen profiteren.
Tijdens de markt is het mogelijk nieuwe leden, vrijwilligers en bestuursleden te werven. Door onderlinge contacten kunnen verenigingen een steun zijn voor elkaar en kan samenwerking worden geboren. Gezelligheid staat deze middag voorop, wat blijkt onder meer uit een terras met muziek.
Ruim dertig verenigingen en organisaties hebben positief gereageerd en zijn met een stand aanwezig tijdens 'Eersel ontmoet Eersel'. Diezelfde dag start op feestelijke wijze het nieuwe theaterseizoen van De Muzenval. Radio Kempen FM zendt live uit met verslagen en muziek.

Geïnteresseerden die zich nog willen aanmelden (voor een kraam) of meer informatie willen, kunnen contact opnemen met de heer S. Dikmans van de gemeente Eersel, bereikbaar via tel. (0497) 53 13 75 of via s.dikmans@eersel.nl.