Gemeente Hoorn


Gratis kennismakingsweek
`Sportief bewegen voor 55-plussers'

Persbericht d.d.: 16 september 2002

Op zaterdag 28 september om 13.00 uur gaat de tweede regionale campagne `55-plus in beweging' van start met workshops `bewegen op muziek' in sportcentrum De Opgang, Akkerwinde 43 in Risdam-Noord. Doel van de campagne is onder meer de deelnemers kennis te laten maken met diverse sportdisciplines en ze te laten ervaren dat sporten gezond en gezellig kan zijn.

Koersbal

Tijdens deze campagne kan 'de jeugd van gisteren' weer volop aan de bak. Op de openings-dag vindt na een dansdemonstratie door kinderen de officiële opening plaats door Pim Mahieu, hoofd Sport en Recreatie van de gemeente Hoorn. Na het welkomstwoord kondigt Bouke Pitstra diverse workshops aan waaraan de aanwezigen gratis kunnen deelnemen.

Het gaat om de workshops MBVO (meer bewegen voor ouderen), internationale folkloredans, countrylinedance, vaardigheidstraining, t'ai chi, seniorentraining, conditietraining en langlaufen. De workshops zijn bedoeld om de 55-plussers een voorproefje te geven van het scala aan activiteiten waar ze aan kunnen deelnemen. Ze kunnen zo een keuze maken uit de activiteiten waaraan ze tijdens de campagneweek willen meedoen. Of aan activiteiten die bij voldoende belangstelling wat later in het jaar plaatsvinden, zoals de langlauftraining en de langlaufsafari.

Makkelijke kleding
Los van de workshops kunnen de deelnemers zaterdagmiddag 28 september meedoen aan badminton, volleybal, tafeltennis, pétanque, indoorbowls, tennis, koersbal en een wandeltest. Het is dus aanbevelenswaardig zaalschoenen mee te nemen en makkelijk zittende kleding dragen, liefst sportkleding.
In tal van informatiestands kunnen de deelnemers zich laten informeren over een van de 89 activiteiten die in de campagneweek van 28 september t/m 5 oktober plaatsvinden. Vooral de fitnesstesten zijn buitengewoon interessant voor de beginnende en gevorderde sporter. Informatie en aanmelding voor deze test, die later in de week plaatsvindt, is noodzakelijk vanwege de enorme belangstelling en kan ook op de kennismakingsdag.

Uitnodiging en programmaboekje
Programmaboekjes en uitnodigingskaarten liggen vanaf 18 september klaar bij de sportaanbieders die aan de campagne meedoen, in sportcentrum De Opgang en sporthal De Kers, bij de wijkcentra en bij de voorlichtingsbalie in de hal van het stadhuis. Wie aan de openingsdag wil deelnemen, moet niet vergeten de uitnodigingskaart uit het programmaboekje volledig in te vullen en die bij binnenkomst in het sportcentrum De Opgang in te leveren bij het ontvangstcomité. Tegen inlevering van deze kaart ontvangen de deelnemers een lot om mee te doen aan een loterij. Tijdens deze loterij, die elk uur plaatsvindt, kunnen zij een maandabonnement winnen bij een van de sportaanbieders die aan de campagne meedoen.

In het programmaboekje staat wanneer en waar welke activiteiten plaatsvinden. Achterin zitten kortingsbonnen. Alle activiteiten (behalve het zwemmen in De Waterhoorn) tijdens de campagneweek van 28 september t/m 5 oktober worden u gratis aangeboden en zijn geheel vrijblijvend. Bij zwembad De Waterhoorn kunnen de deelnemers tegen inlevering van de betreffende bon 1,00 korting per persoon krijgen op de normale toegangsprijs van één los bad MBVO of aqua-joggen.

Wie meer wil weten, kan contact opnemen met Pedro Koning, ouderenconsulent Sportopbouwwerk gemeente Hoorn, telefoon 0229 259453.
---
Laatste wijziging deze pagina: 17 september 2002