Ingezonden persbericht


Geachte meneer, mevrouw,



Op zaterdag 28 september a.s. wordt de landelijke Dag Tegen Geweld op enkele plaatsen in Nederland georganiseerd (Den Haag, Groningen tot nu toe en in Roozendaal op 25 sept.).

Wij organiseren het in Den Haag van 13.00 - plm. 14.00 uur.

Rond 13.00 uur verzamelen we op het Lange Voorhout, vlakbij de Amerikaanse ambassade. Aldaar zal Tjerk Bakker (voorz. Slachtoffers van Geweld) de aanwezigen kort toespreken, waarna een stille tocht wordt gehouden. Hierbij passeren we de Herengracht en de plek, waar kort geleden de 20-jarige Jantje Hertogs zo maar werd doodgeschoten. We eindigen de wandeltocht omstreeks 14.00 uur op 't Plein, bij het Tweede Kamergebouw. Hier zal Tjerk Bakker afsluiten met een toespraak, waarin hij tevens verwijst naar het aanbieden van een petitie (om het geweld nu eens echt aan te pakken) op dinsdag 1 oktober, tussen 13.30-14.00 uur, aan de vaste commissie van Justitie voor de Tweede Kamer.

(Het zal dezelfde petitie zijn, als in 1993 en 1995......; toen trok men (politici) zich helemaal niets hiervan aan).

Van politieke zijde zijn alleen LN en LPF uitgenodigd een vertegenwoordiger te sturen; we wilden persé niet de "oude politieke partijen" erbij hebben deze dag; zij komen dinsdag aan bod. Deze dag is voor en door slachtoffers van geweld en daar horen geen politieke mensen bij van partijen, die in de afgelopen jaren niets gedaan hebben ten aanzien van het echt aanpakken van het geweld en ten aanzien van de bejegening van slachtoffers van geweld.

Met vriendelijke groet

Marijke Schipper

(medewerkster Dag Tegen Geweld).

Dag Tegen Geweld info: 070 361 74 78

email: mensen@tegengeweld.nl