Gemeente Wijk bij Duurstede

/ Home / Verbouw...

Nieuws

Verbouwing en uitbreiding gemeentehuis (Geplaatst in week 39-2002)

Al ruim een half jaar wordt er hard gewerkt aan de verbouwing en uitbreiding van het gemeentehuis. De veranderingen worden steeds duidelijker zichtbaar.

Aan de kant langs de Steenstraat is een groot gat gegraven op de plaats waar straks de nieuwe raadzaal en de commissiekamers worden gebouwd. Binnenkort wordt in dit gat de fundering gelegd, waarna het opbouwen kan beginnen.
Aan de achterzijde van het gemeentehuis zijn twee nieuwe vleugels aangelegd, de zogeheten ruwbouw is klaar. Hier worden nu de muren opgemetseld, wat wel enige tijd zal vergen. Het eindresultaat komt dan wel dichterbij!
Langs de Karel de Grotestraat wordt een groot gat gegraven. Op deze plaats komt straks de nieuwe parkeerkelder. Als het uitgraven klaar is, moet het water worden weggepompt dat in het gat is komen te staan. Is alles droog, dan kan de vloer van de toekomstige parkeerkelder worden gestort. Daarna verrijst langzamerhand de garage.

Overlast bij deze werkzaamheden is uiteraard niet te vermijden, de gemeente vraagt uw begrip hiervoor. Er wordt wel alles aan gedaan deze overlast zoveel mogelijk te beperken.
Parkeermogelijkheden voor bezoekers van de bibliotheek, de huisartsenpraktijk en het gemeentehuis zijn te vinden in de directe omgeving van het gemeentehuis.
Let op: markt verplaatst op woensdag 2 oktober!

In verband met de herinrichtingwerkzaamheden van de Veldpoortstraat wordt de woensdagmarkt van 2 oktober a.s. verplaatst naar het basketbalterrein naast winkelcentrum De Heul aan de Madelinushof te Wijk bij Duurstede.