Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-09-2002
Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Verkeersongeval

LEUSDEN - Een 32-jarige man uit Amersfoort heeft bij een inhaalmanoeuvre op de Plesmanstraat drie autos geramd. Het ongeval gebeurde omstreeks 18.00 uur.

De man wilde ter hoogte van de Fokkerstraat een andere auto inhalen, toen hij door onbekende oorzaak de controle over het stuur verloor. Hij reed recht door bosschages, ramde een lichtmast uit de grond en reed met de voorzijde van zijn auto tegen de achterkant van een andere auto. Deze auto raakte vervolgens twee langs de weg geparkeerde autos. De schade was aanzienlijk, twee voertuigen moesten worden weggesleept. De bestuurders bleven ongedeerd, er was geen sprake van alcoholgebruik.

Fietser gewond

AMERSFOORT Bij een aanrijding op de Columbusweg waarbij twee fietsers betrokken waren, is een 27-jarige man uit Amersfoort aan zijn hoofd gewond geraakt. Het ongeval gebeurde omstreeks 18.00 uur.

De man bleek behoorlijk gedronken te hebben en was daardoor met zijn fiets tegen de fiets van een 26-jarige vrouw uit Hoevelaken gereden. De 27-jarige fietser is overgebracht naar het ziekenhuis.

Bromscootercontrole

LEUSDEN Het scooterteam van politie heeft bij een controle op de Bavoortseweg op vrijdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur 38 bekeuringen uitgedeeld. De in totaal 34 gecontroleerde scooterbestuurders werden bekeurd voor het opvoeren van de snelheid, het feit dat hun voertuig niet voldeed aan technische eisen, gladde banden, het niet kunnen tonen van de juiste papieren en het niet dragen van een helm.

WOUDENBERG Bij een bromscootercontrole op de Parklaan en omstreken op vrijdagavond van 18.30 tot 21.00 uur zijn 11 van de 20 gecontroleerde scooterbestuurders bekeurd.

Er werden bekeuringen uitgedeeld voor het niet voldoen aan technische eisen, het opvoeren van de snelheid en gladde banden. Een 49-jarige bromfietsbestuurder uit Renswoude kreeg een bekeuring wegens het rijden onder invloed. Hij had een alcoholpromillage van 1,25. Daarvoor kreeg hij een rijverbod opgelegd van 5 uur. Tevens kreeg hij een proces verbaal uitgereikt.

Autodieven aangehouden

AMERSFOORT Een 23-jarige man uit Amersfoort en een leeftijdgenoot uit Zaandam zijn vrijdagavond om 23.45 uur aangehouden wegens diefstal van een auto.

Op de Westsingel werden de mannen tot stilstand gemaand, omdat de auto waarin zij reden als gestolen gesignaleerd stond. De mannen konden geen kentekenbewijs en rijbewijs laten zien en zijn voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau.