Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 28-09-2002
Persberichten zaterdag 28 september 2002 Perspiket tot ma. 08.00 uur door Ron Reinds 06-52528707

Gekantelde vrachtauto met bieten

BEILEN Door met een te hoge snelheid vanaf de N381 de toerit naar de A28 richting Groningen op te willen rijden verloor een vrachtautochauffeur gisteravond de macht over het stuur. Hierbij kantelde zijn met bieten vol beladen combinatie en ging op zijn kant. De bestuurder werd voor een lichte hoofdwond behandeld door aanwezig ambulancepersoneel. De rijbaan werd enige tijd afgezet door rijkswaterstaat

Aanrijding alcomobilist

EMMEN Afgelopen nacht reed een 29-jarige uit Emmen afkomstige autobestuurder tegen een naast de rijbaan van de Houtweg staande bloembak. De man verklaarde alcohol en medicijnen genuttigd te hebben. Na aanhouding van de man bedreigde hij op straat en in het bureau de aanwezige agenten. Van de man werd een bloedproef genomen. Tegen de man is proces-verbaal van rijden onder invloed en bedreiging opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 24 uur. Zijn auto werd voor technisch onderzoek inbeslaggenomen.

Aanrijding met letsel

MEPPEL Gistermiddag vond er een ernstige aanrijding plaats op de kruising van de Jan Tooroplaan met de Gerard Ter Borchstraat. Een 82-jarige uit Meppel afkomstige vrouw reed met haar snorfiets over de Jan Tooropstraat en wilde op de betreffende kruising rechtdoor. Een van rechts over de Gerard ter Borchstraat komende 68-jarige uit Meppel afkomstige autobestuurster wilde op de kruising rechtsaf slaan. Tijdens het afslaan raakten beide voertuigen elkaar en kwam de vrouw op de snorfiets ten val. Zij is met ernstig hersenletsel en diverse verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Snorfietser onder invloed

MEPPEL - Afgelopen nacht werd een 18-jarige Meppelaar op het Prinsenplein op zijn snorfiets gecontroleerd omdat hij zonder licht reed. In verband met drankgebruik werd hij aangehouden en blies de jongeman op het bureau 390 ug/l. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding .

Fietsendieven aangehouden

ANLOO Afgelopen nacht zagen agenten dat op de Schipborgerweg, richting het Kniphorsterbos, zich een bestelbus verdacht ophield. Buiten de bus lag een fiets waarvan het slot ontbrak. In de bestelbus stond een tweede fiets. Tevens stonden er 2 mannen bij. Omdat in de directe omgeving van de fiets 2 jasbeschermers, een slot, bevestigingsmateriaal van het slot en divers gereedschap waaronder een betonschaar werd aangetroffen werden beide mannen aangehouden. Een derde zich in het bos ophoudende man meldde zich kort hierop bij de anderen en werd eveneens aangehouden. De drie uit Groningen afkomstige mannen, twee van twintig en één van 21 jaar, bekenden de twee fietsen gestolen te hebben uit een fietsenhok van het terrein van Dennenoord te Zuidlaren. Verdachten kregen allen een dagvaarding.

Woninginbraak

MEPPEL Een 26-jarige bewoner aan de Prins Hendrikstraat ontdekte vannacht dat er gisteravond ingebroken was in zijn woning. Door de uitzetijzers van een slaapkamerraam op de eerste verdieping te forceren is de dader binnen gekomen. De gehele woning werd doorzocht en diverse documenten werden meegenomen.

Winkeldiefstal

HOOGEVEEN Gistermiddag werd er een winkeldiefstal gepleegd bij een winkel aan de Hoofdstraat. Twee 12-jarige jongens en een 12-jarig meisje allen afkomstig uit Hoogeveen werden in verband met diefstal van snoep door de eigenaar aangehouden. De 12-jarige jongen stak het snoep in zijn jaszak terwijl het overige tweetal hem probeerden af te leiden. De jongen die het snoep had weggenomen verklaarde dat hij s morgens ook al snoep in de betreffende winkel had weggenomen. Het drietal kreeg een HALT-proces-verbaal. Waarde van het gestolene is 5,10.

Verdachte vernieling autos aangehouden

EMMEN In verband met een melding van een zich verdacht op houdende man in het centrum van Emmen ging de politie op onderzoek uit. Op de Weerdingerstraat trof de politie "een oude bekende" aan. Tevens stonden er op een parkeerplaats aan de Weerdingerstraat 5 autos waarvan van drie alle 4 banden lek gestoken waren en van twee autos was 1 band lek gestoken. Een getuige vertelde dat de aangetroffen verdachte voldeed aan het signalement van de man die hij bij de betreffende autos had zien staan en zich daar verdacht ophield. De man is aangehouden en ingesloten. Onderzoek volgt.

Geweld met letsel met wapen

MEPPEL Toen een 43-jarige Meppelaar vannacht, omstreeks 01.45 uur, bij de Gasgracht de fietsbrug overstak om naar zijn woning in de Ezingerbuurt te lopen zag hij een man onder het viaduct vandaan komen. Toen de man dichterbij kwam zag hij dat deze op hem af kwam met opgeheven hand. Dichterbij zag hij dat de man een mes in zijn hand hield. Hij greep daarop uit voorzorg naar het mes doch greep in het mes en verwondde zichzelf lichtjes. Het slachtoffer kwam daarop te vallen. Door de man af te leiden door een naam te roepen verdween deze in onbekende richting. Het slachtoffer is hierna naar huis gelopen en heeft de politie gebeld.

Omstreeks 02.30 uur ziet een 49-jarige in Meppel wonende man dat een hem onbekende in de Talmastraat lopende man nogal veel ruimte nodig is op de weg. Die man loopt met een fiets in de hand en loopt slingerend tegen een aantal geparkeerde autos aan. Toen de Meppelaar hem daarover aan wilde spreken ontstaat er een korte woordenwisseling en geeft de onbekende man hem een kopstoot. Het slachtoffer geeft de man daarop een paar rake klappen die naar zijn op de grond liggende jas grijpt en er een mes uit haalt. Het slachtoffer en een getuige weten daarop te ontsnappen.

Het slachtoffer hield aan de kopstoot een bloedende neuswond over.

Het signalement van de dader is als volgt: kort zwart krullerig haar, donkere huidskleur, donkere ogen, lichtkleurige vermoedelijk trui met capuchon, man had deze capuchon op en strak over zijn hoofd, leeftijd ongeveer 35 jaar.

De politie verzoekt getuigen zich te melden via tel.nr. 0900-8844.

XTC-handelaar aangehouden

HOOGEVEEN Afgelopen nacht werd bij een café aan de Hoofdstraat een 19-jarige XTC-handelaar uit Hoogeveen aangehouden. Hij viel bij binnenkomst door de mand nadat hij door de beveiliging was gefouilleerd. De jongeman had ongeveer 30 pillen op zak. Hij werd overgedragen aan de politie. Tegen hem is proces-verbaal terzake overtreding van de opiumwet opgemaakt.