Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 28-09-2002
1e persbericht 28 september 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Inbraak in auto
Na een melding van een inbraak in een auto op een parkeerterrein aan de Fuutlaan stelde de politie zaterdagochtend meteen een onderzoek in de omgeving in. Op de Stationsweg kon rond 1.10 uur een 18-jarige verdachte uit Rosmalen aangehouden worden. Bij hem werden een diskman en batterijen aangetroffen. De diskman bleek uit de betreffende auto weggenomen te zijn en is inmiddels weer in het bezit van de rechtmatige eigenaar. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Mishandeling
Op het Stratumseind is zaterdag rond 00.30 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de eerdergenoemde straat kort voor zijn aanhouding. Tijdens deze vechtpartij werden drie Eindhovenaren (18,18 en 19 jaar) mishandeld. Een 18-jarig slachtoffer liep een wond aan zijn neus op die in het ziekenhuis behandeld moest worden. De twee andere slachtoffers liepen verwondingen in hun gezicht op. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Fietsendiefstal
Na een onderzoek in de omgeving kon de politie zaterdag rond 7.20 uur op de Ten Hagestraat een 26-jarige Veldhovenaar aanhouden. De man wordt verdacht van het wegnemen van een fiets kort voor zijn aanhouding vanaf de Mathildelaan. De aangetroffen fiets werd terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij weggestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op het Stationsplein is zaterdag rond 2.30 uur een 33-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 0,95 uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Rond 3.40 uur werd nog een automobilist, een 30-jarige Eindhovenaar, betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Bij de man werd een promillage van bijna 0,75 vastgesteld. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 Euro.

Eindhoven: Tasjesroof
Op de Oude Stadsgracht is zaterdagochtend rond 1.00 uur een 18-jarige Eindhovense van haar tas beroofd. Het meisje liep op de eerder genoemde straat samen met haar vriend toen plotseling een onbekende man aan haar tas trok. De man is vervolgens met de tas gevlucht. Haar vriend probeerde de dader nog te pakken te krijgen. Dit is helaas niet gelukt. In de tas zaten een identiteitskaart, make-up, sleutels en ongeveer 5 Euro.

Eindhoven: Verdachte hindert politie
Op de Dommelstraat is zaterdagochtend rond 1.40 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden nadat hij probeerde te verhinderen dat de politie zijn bromfiets meenam. Dit gebeurde nadat de politie kort daarvoor op de Vestdijk een 21-jarige Eindhovenaar staande had gehouden die op de bromfiets van de verdachte reed zonder licht, helm en bromfietscertificaat en met een vervalst bromfietsplaatje. De bromfietser werd hiervoor bekeurd. Hij kon geen eigendomspapieren laten zien en gaf aan dat de bromfiets van de 21-jarige aangehouden verdachte is. Deze kon echter ook de gevraagde papieren niet direct overhandigen, waarop de politie de bromfiets meenam naar het bureau. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte voor de tweede keer aangehouden voor huisvredebreuk
Op de Vestdijk is vrijdag rond middernacht een 47-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. De verdachte probeerde een pand aan de Vestdijk te betreden waar hij niet gewenst is. Eerder op de avond werd hij reeds aangehouden in het pand op de Vestdijk waar hij toen was binnengedrongen. Hij weigerde het pand te verlaten op herhaaldelijk verzoek van de aanwezigen in het pand, die vervolgens de politie inschakelden. Na zijn eerste aanhouding is de verdachte weggestuurd waarop hij meteen weer richting Vestdijk is gegaan. De man is verhoord en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man mishandeld tijdens uitlaten hond Na een melding van een mishandeling op de Groenewoudseweg heeft de politie vrijdagavond een onderzoek in de omgeving ingesteld. Op het Fultonplein konden vervolgens rond middernacht twee verdachte Eindhovenaren (17 en 19 jaar) aangehouden worden. Het slachtoffer, een 29-jarige Eindhovenaar, was rond 23.30 uur samen met een paar andere mensen zijn hond uit aan het laten in een park aan de eerdergenoemde straat. Plotseling reed een bromfietser onbesuisd tussen de honden door. Hierover maakte het slachtoffer een opmerking waarop hij werd geslagen, geschopt en bedreigd door een aantal onbekende personen. De man is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Hij liep diverse kneuzingen in zijn gezicht op. Beide verdachten zijn ingesloten op het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in naar het gebeurde.

Eindhoven: Onbekende op binnenplaats politiebureau aangehouden Op de binnenplaats van het politiebureau aan de Mathildelaan is vrijdag rond 21.50 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een politieagent signaleerde de onbekende man op het terrein en zag dat hij een bromfiets probeerde weg te nemen. De verdachte is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek. Na verhoor is hij weggestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt hoe de man op het terrein is gekomen.

Eindhoven: Verdachte onder verzet aangehouden
Op het Stratumseind is zaterdag rond 00.30 uur een 22-jarige Eindhovenaar onder verzet aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een lichtbak van een horecagelegenheid. Toen de politie de man hierop wilde aanspreken zette hij het op een lopen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Interieur van auto aangetroffen
Op de Boschdijk zijn zaterdagochtend rond 1.30 uur een 22-jarige en een 16-jarige inwoner van Woerden aangehouden. De politie zag de 22-jarige automobilist en zijn bijrijder kort daarvoor over een fietspad rijden aan de Marathonloop. Hierop hielden zij de auto staande op de Boschdijk voor een algemene controle. In de auto werd vervolgens een geheel lederen interieur van een auto aangetroffen, waaronder stoelen en een bank. De bestuurder gaf aan dit zojuist gekocht te hebben. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden van inbraak in auto Na een melding van een inbraak in een auto op een parkeerplaats aan de Deken van Somerenstraat stelde de politie vrijdagavond een onderzoek in. Op de Edenstraat zag de politie twee mannen lopen. Toen zij hen aanspraken sloegen zij op de vlucht. Na een achtervolging kon rond 22.50 uur een 28-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats worden aangehouden op de Binnenwiertzstraat. De tweede verdachte zag kans om te ontkomen. De aangehouden verdachte is ingesloten in een politiecel.

Eindhoven: Tweede verdachte van beroving aangehouden Na een onderzoek is zaterdag rond 4.15 uur op de Dommelstraat een 21-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een beroving op de Raiffeisenstraat op 9 september jl. Hier werd een 28-jarige man uit Geldrop beroofd van zijn mobiele telefoon. Op 17 september jl. werd reeds een 39-jarige verdachte uit Valkenswaard aangehouden. De 21-jarige verdachte is ingesloten in een politiecel.

Eindhoven: Aanrijding
Op de Limburglaan zijn vrijdag rond 17.45 uur een 32-jarige automobiliste uit Eindhoven en een 45-jarige automobilist, eveneens uit Eindhoven, met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde toen de 32-jarige vrouw niet tijdig kon remmen voor de 45-jarige man die voor haar voor een verkeerslicht stond te wachten. De vrouw botste eerst tegen de auto van de man en kwam vervolgens met haar voertuig in de berm tegen een paal tot stilstand. Een inzittende van de vrouw (leeftijd en woonplaats onbekend) liep een verwonding aan haar schouder op en werd naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling mocht ze naar huis.

Helmond: Verdachte van gewapende overval aangehouden Op de Kasteel Traverse is vrijdag rond 11.25 uur een 35-jarige man uit Lunteren aangehouden. Hij wordt verdacht van een gewapende overval op een winkel in de Heistraat op woensdag 25 september jl. Een onbekende man kwam toen de winkel binnen en bedreigde de caissière met een mes. Hij eiste geld. De overvaller deed een greep in de kassa en ging er vandoor met een tot nu toe onbekend geldbedrag. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Automobilist botst op afzetting
Op de A270 is zaterdagochtend rond 5.00 uur een 42-jarige automobilist uit Helmond op een wegafzetting gereden. Dit betrof een aanhangwagen met een verlichte pijl die daar was geplaatst in verband met wegwerkzaamheden. De automobilist zat bekneld in zijn voertuig en werd door de brandweer bevrijd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de automobilist werd een bloedproef afgenomen om te onderzoeken of de man mogelijk teveel had gedronken.

Helmond: Man onder invloed botst tegen stilstaande auto Op de Azalealaan is zaterdag rond 2.45 uur een 33-jarige automobilist uit Helmond met zijn voertuig tegen een stilstaande auto gebotst. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse gaf een promillage van ruim 0,65 weer. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 Euro.

Deurne: Inbraak in garage
Uit een garage behorende bij een woning aan de Eekhof zijn in nacht van vrijdag op zaterdag een fiets, een boormachine en een schuurmachine weggenomen. De dader kwam binnen door een raam van de garage.

Geldrop: Motorrijder gewond
Op de A67 is zaterdagochtend rond 1.00 uur een 34-jarige motorrijder uit Veldhoven achterop een 62-jarige automobilist uit Bippen gereden. De motorrijder klaagde over nek- en rugpijn.

Gerwen: Motorrijder gewond
Op de kruising Lieshoutseweg Moorvensedijk Ter Warden is vrijdag rond 17.00 uur een 43-jarige motorrijder uit Schijndel zwaar gewond geraakt. De motorrijder kwam in botsing met de auto van een 27-jarige Helmonder. Dit gebeurde vermoedelijk toen de motorrijder aan het inhalen was en de automobilist linksaf wilde slaan op de Lieshoutseweg richting de Ter Warden. De motorrijder kwam in een sloot terecht en de automobilist kwam tegen een boom tot stilstand. De motorrijder is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeluk.

Mierlo: Poging beroving
Op de Willem Alexanderstraat is vrijdag rond 20.30 uur een 15-jarig meisje uit Mierlo aangesproken door een onbekende man. Het meisje liep daar met een hond toen de onbekende haar om geld vroeg. Het meisje gaf aan dat ze geen geld had en werd hierop door de man geslagen. Vervolgens is de dader weggerend. Het gaat om een man met een donkere huidskleur en mager postuur. Hij is ongeveer 1.80 cm groot en droeg een donkere jack en een muts.

Soerendonk: Woninginbraken
In een woning aan de Schuttebeemd is vrijdag tussen 16.00 en 21.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken. Uit de woning werden ruim 200 Euro, een zaklamp en ongeveer 10 pakjes sigaretten weggenomen.

Ook in een woning aan de Kruisstraat werd vrijdag tussen 18.00 en 23.00 uur ingebroken. Uit de woning werden 20 Euro en een wekker weggenomen voor zover bekend. De dader kwam hier binnen door een raam aan de achterkant van een pand dat op een kier stond.

Someren: Onder invloed
Op de Dorpsstraat is zaterdag rond 2.45 uur een 32-jarige automobilist uit Someren betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,40 uit. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Woninginbraak
In een woning aan de Wannerwei is tussen vrijdag 19.00 uur en zaterdag 4.00 uur ingebroken. Uit de woning werd een sieradendoos weggenomen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken.