Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 28-09-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, M. Westerink, 06 - 51 40 19 52

Ruzie
EMMELOORD Een 27-jarige Emmeloorder heeft vrijdagnacht aangifte gedaan van bedreiging. Hij was in een uitgaansgelegenheid in Emmeloord door een nog onbekende man bedreigd met een kapot bierglas. De politie is direct een onderzoek gestart en verwacht binnenkort tot aanhouding over te kunnen gaan.

Straatroof
LELYSTAD Een 36-jarige Lelystedeling heeft vrijdag aangifte gedaan van straatroof. Hij fietste samen met zijn vrouw en twee zoons over De Stelling, toen zijn zoon opeens door een groep jongens van zijn fiets werd getrokken en mishandeld. De vader probeerde er tussen te komen en werd ook mishandeld. De groep jongeren probeerde onderwijl zijn portemonnee te stelen. Ook de tweede zoon moest en aantal klappen incasseren. Toen er omstanders aan kwamen, is de groep er vandoor gegaan. De vader en twee zoons liep hierbij licht letsel op. De vrouw bleef ongedeerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aanhouding bedreiging wijkagent
LELYSTAD De politie heeft vrijdagnacht in zijn woning een 27-jarige Lelystedeling aangehouden voor bedreiging van een wijkagent. Hij wordt ervan verdacht via de telefooncentrale van de politie een wijkagent in Lelystad met de dood te hebben bedreigd. Hij is voor nader verhoor ingesloten.

Aanhouding mishandeling
ALMERE De politie heeft vrijdagnacht een 24-jarige Almeerder aangehouden voor mishandeling. Hij had bij de Grote Markt een 28-jarige plaatsgenoot geslagen. De 28-jarige heeft daarbij letsel aan zijn neus opgelopen. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed
URK De politie heeft vrijdagavond op de Raadhuisstraat een 19-jarige bromfietser uit Urk aangehouden. De agenten zagen hem rijden zonder helm. Daarnaast bleek hij iets teveel alcohol genuttigd te hebben. Op het politiebureau blies hij een promillage van 0,7. Proces-verbaal is opgemaakt.
ALMERE Een 23-jarige automobilist uit Almere is vrijdagnacht op de Brahmsstraat aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij ruim 1 promille. Proces-verbaal is opgemaakt.

Brand
LELYSTAD Surveillerende agenten hebben vrijdagnacht kunnen voorkomen dat aan De Schans een oplegger uitgebrand is. Ze zagen een vreemd lichtje bij het achterwiel. Het bleek een beginnend brandje te zijn. Het was aangestoken. De agenten hebben het vuur gedoofd. LELYSTAD De brandweer heeft vrijdagmorgen uit moeten rukken naar de Beulakerwiede voor een woningbrand. Daar had een televisie waarschijnlijk door kortsluiting vlam gevat. Het vuur was snel onder controle en niemand raakte gewond. De woning heeft rook- en roetschade opgelopen.
ALMERE De brandweer heeft vrijdagmiddag moeten uitrukken naar het Beatrixpark. Daar hadden nog onbekende personen een vuurtje gestookt. Het brand was snel geblust. Niemand raakte gewond

Aanrijdingen
EMMELOORD Op de Nagelerweg is vrijdagavond een 24-jarige automobiliste uit Steenwijk door nog onbekende reden van de weg geraakt. Ze kwam tegen een boom tot stilstand. Een toevallig passerende taxi heeft haar met nekklachten overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. ALMERE Op de Hogering zijn vrijdagmiddag twee autos met elkaar in botsing gekomen. Een 68-jarige automobilist uit Lelystad wilde vanuit de Kruidenwijk linksaf de Hogering oprijden. Een 42-jarige automobilist uit Loosdrecht wilde rechtdoor de Hogering oversteken richting de Kruidenwijk. Ze konden elkaar niet meer ontwijken. De passagiere van de Lelystedeling, een 67-jarige Lelystedelinge is met rugklachten overgebracht naar het Flevoziekenhuis. ALMERE Op de David Nivenweg zijn vrijdagavond een auto en een bromfiets met elkaar in botsing gekomen. Een 16-jarige bromfietsster uit Almere wilde de David Nivenweg oversteken en zag daarbij een auto, bestuurd door een 41-jarige Almeerder, over het hoofd. Het meisje is met onbekend letsel ter controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis.