Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-09-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 12.15 uur

Brand in woning

UTRECHT Op vrijdag 27 september ontstond omstreeks 06.30 uur brand in een woning aan de Handelstraat. Toen de politie ter plaatse kwam sloegen de vlammen uit het dak. In de woning was niemand aanwezig. Door de brandweer werd het vuur snel geblust. De bewoners waren die dag in de woning bezig geweest om de woning in het weekend te gaan betrekken. Er was ook gewerkt aan de bekabeling voor de elektriciteit en daarbij was vermoedelijk kortsluiting ontstaan.

Buurtbewoners hadden eerder op de avond reeds een brandlucht waargenomen maar konden niet ontdekken waar dit vandaan kwam. Een krantenbezorger zag rond half zeven dat het dak van de woning in brand stond en waarschuwde de brandweer en politie.

Tasjesrover aangehouden

UTRECHT Op vrijdag 27 september, omstreeks 10.15 uur werd aan de politie gemeld dat er een tasjesroof had plaats gevonden op de Oudegracht ter hoogte van de Zwaansteeg. Surveillerende agenten op de Springweg reden in de richting van de gemelde plaats. Toen zij een hoek omreden werden zij aangesproken door een getuige die direct de dader aanwees van de beroving. De verdachte werd aangehouden. Het betrof een 25-jarige inwoner van Utrecht die direct bekende. De getuige was de verdachte na het plegen van de beroving achterna gerend en kwam bij toeval de politie tegen. Op de Lange Smeestraat trof de politie het slachtoffer, een 44-jarige inwoonster van Aardenhout aan. Zij had haar tas met inhoud weer terug. De verdachte had deze weggegooid toen hij op de vlucht sloeg.

Diefstal trottoirtegels

UTRECHT In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 september werd gezien dat drie mannen op Vlieland trottoirtegels wegnamen bij een bushalte. De gewaarschuwde politie zag de drie mannen bij een woning aan Vlieland de tegels uit een kliko in een tuin leggen. Het drietal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het betrof twee Utrechters van 29 en 30 jaar en een inwoner van Hoevelaken van 29 jaar. Tegen het drietal werd proces-verbaal opgemaakt in verband met de gepleegde diefstal.