Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-09-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 12.15 uur

Doorrijden na aanrijding

MAARSSEN - Op vrijdag 27 september meldden wegwerkers op de rijksweg A2 dat een bestuurder een aanrijding had veroorzaakt op de afgesloten oprit van de A2. De bestuurder was kennelijk door de wegafzetting heen gereden en reed tegen een geparkeerd voertuig aan. Na de aanrijding reed hij door. Naar aanleiding van het opgegeven kenteken van de auto kon deze worden staande gehouden in Breukelen. Achter het stuur trof de politie een 30-jarige inwoner van Breukelen aan die bleek te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en bij de ademanalyse bleek de verdachte 1,7 promille aan alcohol in zijn lichaam te hebben. Tegen de verdachte werd proces verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van het ongeval en rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Honderd kilometer te snel

KOCKENGEN - Door de politie werd op vrijdagmiddag van 27 september een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale weg N 401. Tijdens de controle werden 775 bestuurders met hun voertuig gecontroleerd. Van dit aantal reden 100 bestuurders sneller dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bleek 181 km/h te zijn.

Vechtende vrachtwagenchauffeurs

HARMELEN Op vrijdag 27 september vond er op de rijksweg A 12 een vechtpartij plaats tussen 3 vrachtwagenchauffeurs. De gewaarschuwde politie trof ter plaatse een 26-jarige chauffeur uit Scheveningen aan die verklaarde op de rijksweg te zijn afgesneden door een andere vrachtwagen. Nadat dit was gebeurd werd via de 27 MC zendinstallaties over en weer hierover gesproken door de chauffeurs.

Toen men in een file kwam te staan stapte een chauffeur uit en liep op de man uit Scheveningen af. Hierna ontstond er een handgemeen waarbij een 3e chauffeur zich ook bemoeide. Over en weer vielen er rake klappen en werden er bedreigingen geuit. Aan de hand van het kenteken kon de verdachte chauffeur die klappen had uitgedeeld, worden opgespoord.

Hij werd aangehouden in Nieuwerkerk a/d IJssel, dit betrof een 30-jarige inwoner van Grotebrogel. De 3e chauffeur bleek een 20-jarige man uit Den Haag te zijn die nog in de buurt aanwezig was. Het drietal werd nader gehoord en er werd proces-verbaal opgemaakt. De politie is tevens op zoek naar eventuele getuigen van deze zaak, die zich afspeelde ter hoogte van het Shell-tankstation. Getuigen kunnen zich melden bij de politie van district Rijn & Venen via 0900-8844.