Ingezonden persbericht


Persberichten politie Twente van 28 september 2002 Ageeth Doldersum: 053-4555523

Invordering rijbewijs in verband met rijden onder invloed 02-075325
Enschede, Gronausestraat
Zaterdag 28 september omstreeks 01.25 uur

Surveillerende politieagenten zagen op de Gronausestraat een bestelbus rijden zonder verlichting en al slingerend over het gehele wegvlak. Zij gaven de bestuurder een stopteken waaraan hij voldeed. De verdachte, een 33-jarige man uit Enschede, bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Ademanalyse gaf een resultaat van 2,28 promille. Het rijbewijs van de 33-jarige werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto werd voor een technische controle uit het verkeer genomen.

Aanhouding winkeldieven
02-764955
Enter, Pastoor Heimerinkxstraat
Vrijdag 27 september omstreeks 20.30 uur

Er kwam een melding dat door winkelpersoneel een man betrapt was op het stelen van enkele pakjes scheermesjes. De man was samen met drie andere mannen binnengekomen. Toen één van de andere drie mannen wat afrekende, zag een medewerker dat de vierde man wat wegnam. De man werd hierover buiten aangesproken, waarna hij zich uit de voeten probeerde te maken. Hij kon echter na een korte achtervolging door omstanders aangehouden worden. De andere drie mannen gingen er vandoor. Politie kwam ter plekke en hield de verdachte, een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan. Door getuigen werd aangegeven dat de vier mannen uit een personenauto waren gestapt, die nog voor de winkel stond. Op basis van het signalement konden de andere drie verdachten, een 17-jarige jongen uit 's Gravendeel, een 21-jarige man uit Almere en een 20-jarige jongen uit Sliedrecht, kort daarop in de omgeving aangehouden worden. In de auto werden diverse goederen aangetroffen, waarvan het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig zijn. De verdachten zijn voor nader onderzoek opgesloten.

Uitslaande brand in woning
02-764876
Denekamp, De Klauwier
Vrijdag 27 september omstreeks 15.45 uur

Er kwam een melding binnen van een uitslaande brand in een woning. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand, die ontstaan is doordat een elektrische deken in een slaapkamer op zolder vlam had gevat. De woning liep enorme brand-, rook- en waterschade op. Ook de aangrenzende woning liep water- en rookschade op.

Aanrijding met letsel
02-764889
Haaksbergen, Needseweg
Vrijdag 27 september omstreeks 16.40 uur

Op de Needseweg vond een kop-staart aanrijding plaats met drie auto's. Een 31-jarige automobilist uit Nieuw Buinen moest door noodzaak van het verkeer remmen. Op dat moment was een 19-jarige automobilist uit Haaksbergen, die achter hem reed, niet in staat zijn auto tijdig tot stilstand te brengen, waardoor deze tegen de auto van de 31-jarige botste. Door de klap schoot de auto van de 31-jarige naar voren en botste tegen de auto voor hem, bestuurd door een 27-jarige man uit Amsterdam. Twee inzittenden, een 28-jarige vrouw uit Amsterdam (auto van de 27-jarige) en een vrouw die bij de 31-jarige in de auto zat (leeftijd en woonplaats nog onbekend), werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding met letsel
02-764888
Nijverdal, Jacob van Houtestraat
Vrijdag 27 september omstreeks 16.45 uur

Een 14-jarig meisje uit Nijverdal en een 86-jarige vrouw uit Hellendoorn fietsten elkaar tegemoet op het pad dat gelegen is tussen de Jacob van Houtestraat en de Smidsweg. Het 14-jarig meisje kwam net het fietspad oprijden en maakte een bocht naar rechts, waarbij ze links op het voetpad terechtkwam, waar op dat moment de 86-jarige vrouw fietste. Er ontstond een aanrijding, waarbij de 86-jarige vrouw ten val kwam. Zij werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding met letsel
02-764911
Wierden, Hexelseweg
Vrijdag 27 september omstreeks 18.00 uur

Een 21-jarige automobiliste uit Vriezenveen reed op de Hexelseweg en wilde linksaf een inrit oprijden. Zij sorteerde voor en stopte op de weg omdat er een andere auto op de inrit stond. Een 29-jarige automobiliste uit Daarle had vermoedelijk door de laagstaande zon te laat in de gaten dat de auto stil stond en reed tegen de auto van de 21-jarige aan. Vervolgens reed een 27-jarige automobilist uit Vriezenveen, die achter de 29-jarige reed, tegen haar auto op. Zowel de 21-jarige automobiliste als een 5-jarig meisje uit Almelo, die bij de 29-jarige achter in de auto zat, werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het 5-jarige meisje zat niet in de gordel en vloog door beide zittingen door tegen het dashboard aan.

Aanrijding met letsel
02-764912
Hengelo, kruising Marathonlaan/Kuipersdijk
Vrijdag 27 september omstreeks 18.00 uur

Een 57-jarige automobilist uit Hengelo reed op de Marathonlaan en wilde op bovengenoemd kruispunt rechtsaf slaan. Hij zag hierbij een 14-jarige fietser uit Hengelo, die op dezelfde weg rechts naast hem stond, over het hoofd. De jongen was van plan rechtdoor de Kuipersdijk over te steken. Op het moment dat de 57-jarige optrok, raakte hij de fiets waardoor de 14-jarige ten val kwam en onder de auto terecht kwam. De jongen werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij had zijn linkeronderbeen op meerdere plaatsen gebroken.